Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Rimelige Samsung-telefoner lekket

Galaxy A52 5G og A72 kommer veldig snart.

Galaxy A52 5G.

Titt og stadig lekkes kommende mobiltelefoner, det være seg gjennom glipper fra produsentene selv eller fra andre kilder. I dette tilfellet melder Pocket-lint om at Samsungs kommende Galaxy A52 5G og Galaxy A72 har blitt lekket via franske Amazon-oppføringer.

De to telefonene var fra før av forventet på Samsungs lanseringsevent 17. mars, et såkalt «Unpacked»-arrangement der koreanerne tradisjonelt drar sløret av nye produkter.

Med alle detaljene som kommer frem fra Amazon-oppføringen er det imidlertid ikke så veldig mye igjen å dra sløret av.

Det ser også ut til at nordiske CDON allerede har ført opp telefonen for salg på sine sider, men uten bilder og lite informasjon. Vi har kontaktet CDON for å høre nærmere om detaljene rundt dette, og vil oppdatere saken om vi får svar.

Galaxy A52 5G.

Begge blir vanntette

De to telefonene bærer et tydelig designslektskap med Samsungs nåværende toppmodeller i S-serien, med lignende kamerauthevelser bak og «punch hole»-kamera i front.

A-serien har tradisjonelt vært mellomklassesegmentet hos koreanerne, og de lekkede prisene på rundt 500 euro (rundt regnet 5.000 norske kroner) er dermed ikke overraskende.

Galaxy A72.

Litt mer overraskende er det at begge tilsynelatende blir vanntette etter IP67-standarden. Dette er en funksjonalitet som vanligvis har vært forbeholdt toppmodeller eller «røffe» mobiltelefoner, så å se det i denne typen telefoner er selvsagt gledelig.

Informasjonen om dette ble for øvrig først lekket av den kjente ryktemakeren Evan Blass (@evleaks på Twitter):

Informasjonen fra Blass inkluderer også en tredje modell, Galaxy A32 og A32 5G, men denne var allerede vist frem av Samsung og er dermed ingen nyhet.

Lover god batteritid og bra kamera

Fra de lekkede bildene kan vi se at Samsung reklamerer med flere ting, og legger stor vekt på vanntettheten med både tekst og bilder:

«Har telefonen din blitt våt? Bare fortsett med dagen din. Galaxy A har en IP67-sertifisering for støv og vann opptil en dybe på 1 meter over 30 minutter».

I tillegg lover Samsung tilsynelatende et svært godt kameraoppsett og store batterier, så om det stemmer lover det godt for telefonenes mottagelse. Spesifikasjonsmessig snakker vi om batteri på 4.500 mAh for A52 5G, og 5.000 mAh for A72.

Begge skal også få optisk bildestabilisering og gode moduser for nattfoto, samt 1080p-skjermer med AMOLED-paneler. Skjermstørrelsen blir 6,5 tommer for A52 5G og 6,7 tommer for A72.

Samsung Galaxy A52 5G
Samsung Galaxy A52 5G
Samsung Galaxy A72
Samsung Galaxy A72
Les også
Asus ROG Phone 5: Den raskeste mobilen
annonse