Til hovedinnhold

Her får du 5G-dekning i 2022

Telia, Telenor og Ice har alle planene klare.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
Ole Henrik Johansen

Kampen om å tilby 5G-nett i Norge tilspisser seg stadig mellom de tre store tilbyderne, Telia, Telenor og Ice. Nå har Telia spilt ut sine kort for hvor selskapet planlegger å bygge videre på sitt nett i 2022.

I det første halvåret vil følgende byer og kommuner får 5G-dekning fra Telia:

 • Innlandet: Etnedal, Nord-Aurdal, Nordre Land, Skjåk, Søndre Land, Sør-Aurdal, Sør-Fron, Tolga, Tynset, Vang, Vestre Slidre og Øystre Slidre.
 • Vestfold og Telemark: Bamble, Drangedal, Færder, Holmestrand, Horten, Kragerø, Larvik, Porsgrunn, Sandefjord, Tønsberg og Vinje.
 • Viken: Drammen, Flesberg, Flå, Gol, Hemsedal, Hol, Hole, Kongsberg, Krødsherad, Modum, Nesbyen, Nore og Uvdal, Sigdal, Skiptvet, Øvre Eiker og Ål
 • Troms og Finnmark: Tromsø
Slik er 5G-dekningen hos Telia i dag.
Skjermbilde, Telia.no

Stein-Erik Vellan, sjef for Telia Norge sier at planene for andre halvdel av 2022 blir som følgende:

– I andre halvår av 2022 står et stort antall nye byer og kommuner i Agder, Møre og Romsdal, Rogaland, Trøndelag, Vestfold og Telemark og Vestland for tur. Med neste års 5G-utbygging vil vi ta et stort og viktig steg mot vårt landsdekkende 5G-nett i 2023.

De første 5G-signalene fra Telia åpnet tilbake i mai 2020, da Lillestrøm satte startskuddet for utbyggingen.

Her bygger Telenor ut 5G i 2022

Men Telia er altså ikke alene om å bygge ut et landsdekkende 5G-nett. Også Telenor er allerede i gang, og vil ifølge sine hjemmesider bygge og utvide sitt nett i 2022:

 • Agder: Kristiansand*, Arendal, Grimstad, Lindesnes og Vennesla
 • Trøndelag: Trondheim*, Mausund, Levanger, Malvik, Melhus, Skaun og Stjørdal.
 • Møre og Romsdal: Ålesund*, Giske, Kristiansund, Molde, Sula
 • Nordland: Bodø*, Rana
 • Oslo: Oslo*
 • Troms og Finnmark: Tromsø*, Alta
 • Rogaland: Stavanger*, Haugesund, Karmøy, Randaberg, Sandnes, Sola, Gjesdal, Tysvær
 • Vestland: Bergen*, Askøy, Alver, Øygarden, Bjørnafjorden, Askvoll (Flokeneset), Førde, Florø
 • Innlandet: Elverum*, Gausdal (Skeikampen), Gjøvik, Hamar, Lillehammer, Ringebu (Kvitfjell), Ringsaker (Sjusjøen), Stange, Trysil, Østre Toten, Øyer (Hafjell), Kongsvinger, Sør-Odal, Vestre Toten, Løten
 • Viken: Drammen*, Fredrikstad*, Kongsberg*, Asker, Bærum (Fornebu), Enebakk, Frogn, Hemsedal, Hol (Geilo), Hvaler, Indre Østfold, Lier, Lillestrøm, Lørenskog, Moss, Nesodden, Nordre Follo, Rælingen, Råde, Sarpsborg, Ullensaker, Vestby, Øvre Eiker, Ås, Aurskog-Høland, Eidsvoll, Gjerdrum, Halden, Hole, Nannestad, Nes, Rakkestad, Ringerike, Ullensaker, Modum, Nittedal

* Disse plassene utvides den eksisterende 5G-dekningen.

Ice kommer også med 5G

Den tredje store netteieren i Norge er Ice, og heller ikke de har noen planer om å ligge på latsiden hva gjelder 5G, men er ikke like detaljerte i sine utbyggingsplaner.

Tidligere i år annonserte selskapet at den såkalte piloten de hadde hatt gående i Oslo, var blitt tilgjengelig for alle Ice-kunder. Hvor det i første omgang var totalt 14 forskjellige områder i Oslo som bruker 2,1 GHz og 700 MHz-båndene til selskapet.

– Det er fint å kunne dele at Norges tredje mobilnett nå har 5G. Vi begynner smått, og så vil det naturligvis spre seg utover det ganske land akkurat slik vi har gjort med 4G-nettet, da teknologidirektør i Ice, Jan-Erik Hvidsten den gang.

Samtidig poengterte også Hvidsten at selskapet på kort sikt har tenkt å skru på 5G i de 4–5 største byene i Norge, og at resten kommer senere.

annonse