Til hovedinnhold

Dette er de nye emojiene som er på vei

Testes ut i iOS 16.4.

Her er noen av de nye emojiene som er på vei.
Niklas Plikk, Tek.no

Emojier - disse små ikonene vi har blitt så vant til å kommunisere med - kommer i stadig nye former og farger, og snart vil du kunne uttrykke deg ved hjelp av 21 nye varianter.

De nye emojiene er nå tilgjengelig for alle som har vil prøve ut beta-versjonen av Apples iOS 16.4-oppdatering. Deretter blir de tilgjengelig for resten av oss så fort iOS 16.4 slippes offisielt - trolig i mars eller april.

Blant de nye ikonene finner vi blant annet tre nye fargevarianter av det vanlige hjertet, et ristende hode og en hånd som dytter til venstre eller høyre.

Spør du oss kunne like gjerne sistnevnte blitt kalt «stopp hånd», men det offisielle navnet er altså «pushing hand».

Montasje av Apples designede emojier

Den lange reisen fra idé til ferdig emoji

Selv om det kan virke tilfeldig hva slags nye emojier som dukker opp, går hver eneste én gjennom en langvarig godkjennelsesprosess.

Nye ideer blir sendt til et eget organ kalt Unicode Consortium – en ikke-kommersiell organisasjon som lager Unicode-standarden. Altså en felles standard for tall, tegn og symboler på tvers av ulike plattformer.

Nye emojier er en del av dette, og må altså godkjennes inn i Unicode Standard før de til slutt finner veien til enheter - enten det er en iOS-dings, Android-mobil, en Windows-PC eller noe helt annet.

De nye emojiene som nå har dukket opp i iOS 16.4 ble faktisk godkjent av Unicode Consortium allerede i september 2022 sammen med Unicode 15.0. Deretter bruker aktører som Apple og Google de neste månedene til å lage egne varianter av de nye emojiene.

annonse