Tek.no

Nyhet

Apple vil forvandle iPhone til et håndholdt lydstudio

Lanserte Music Memos og stor oppdatering til GarageBand.

Apple
Kurt Lekanger
21 Jan 2016 14:30

Apple har lansert en helt ny gratisapp som skal gjøre det enklere for musikere og låtskrivere å spille inn, organisere og utvikle musikkidéene sine direkte på iPhone.

Appen heter Music Memos, eller Musikkopptak på norsk, og er en slags videreutvikling av Voice Memos-appen (Taleopptak) – men spesielt beregnet på alle som har lyst til å lage musikk.

I tillegg har den populære musikkappen GarageBand fått en større oppdatering med en rekke nye funksjoner.

Kombinerer Taleopptak og Notater

Poenget med Music Memos er at alle som liker å lage musikk skal kunne dokumentere idéer til låter før de glemmer dem.

– Noen ganger kommer ideer raskere enn jeg klarer å skrive dem ned i notatboken min, så jeg har brukt Taleopptak og Notater til å dokumentere låtideer før jeg glemmer dem. I Music Memos har disse to appene slått seg sammen og dannet en slags supermakt innen låtproduksjon, sier singer-songwriteren og produsenten Ryan Adams i en pressemelding fra Apple.

Med Music Memos skal det være raskt å «notere» ned nye idéer til låter.
Apple

Når du åpner opp Music Memos-appen har du en stor opptaksknapp midt på skjermen. Trykker du på den brukes mikrofonen i telefonen til å gjøre opptak av musikken du spiller, og etterpå kan du navngi idéen og legge til etiketter. Appen analyserer rytmer og gitar- og pianoakkorder, og kan legge på trommer og bass ved hjelp av et slags virtuelt bakgrunnsband. Du vil også automatisk få opp akkordene som blir spilt.

Alt lagres i iCloud, slik at du kan få opp musikkopptakene dine på alle Apple-enhetene dine.

Ny måte å lage musikk på i GarageBand

Live Loops-funksjonen i Garageband 2.1.
Apple

Den nye 2.1-oppdateringen av GarageBand har fått en ny funksjon som heter Live Loops, som ifølge Apple er inspirert av maskinvarekontrollene og trommemaskinene som brukes av DJ-er. Dermed skal det være enkelt for alle å lage musikk.

Med Live Loops kan du aktivere ulike instrumentlooper og samplinger ved å trykke på celler og kolonner i et rutenett. Loopene kan fremføres, arrangeres og omarbeides live, og programmet vil synkronisere alle rytmene automatisk slik at timing og tonehøyde sitter – ifølge Apple.

GarageBand 2.1 har også fått en ny Drummer-funksjon med ni virtuelle trommeslagere for EDM og akustisk musikk. Appen har ellers fått støtte for 3D Touch-funksjonen på iPhone 6S og 6S Plus.

Music Memos (Musikkopptak) er gratis, og fungerer på iPhone 4S og iPad 2 eller nyere. GarageBand 2.1 for iOS følger med på alle nye iOS-enheter med mer enn 32 GB lagringsplass. Eksisterende brukere kan også oppdatere gratis, hvis ikke koster det 49 kroner.

Kan bli størst:
Apple Music har allerede 10 millioner brukere – kan gå forbi Spotify »

Les også
Ny iPad Pro og en heftig iPhone-oppgradering var kveldens største høydepunkt
Les også
iPhone 8 kan få superskjerm
Les også
Apples «Spotify-killer» har allerede 10 millioner brukere
Les også
– Ja, Apple fjerner hodetelefoninngangen på iPhone 7
Les også
Apple Magic Trackpad 2: Apples nye pekeplate er faktisk litt magisk
Les også
iPhone 6S: Den nye iPhone-skjermen endrer måten vi bruker telefonen på
annonse

Les også