Apple vil forvandle iPhone til et håndholdt lydstudio

Lanserte Music Memos og stor oppdatering til GarageBand.

Apple har lansert en helt ny gratisapp som skal gjøre det enklere for musikere og låtskrivere å spille inn, organisere og utvikle musikkidéene sine direkte på iPhone.

Appen heter Music Memos, eller Musikkopptak på norsk, og er en slags videreutvikling av Voice Memos-appen (Taleopptak) – men spesielt beregnet på alle som har lyst til å lage musikk.

I tillegg har den populære musikkappen GarageBand fått en større oppdatering med en rekke nye funksjoner.

Kombinerer Taleopptak og Notater

Poenget med Music Memos er at alle som liker å lage musikk skal kunne dokumentere idéer til låter før de glemmer dem.

– Noen ganger kommer ideer raskere enn jeg klarer å skrive dem ned i notatboken min, så jeg har brukt Taleopptak og Notater til å dokumentere låtideer før jeg glemmer dem. I Music Memos har disse to appene slått seg sammen og dannet en slags supermakt innen låtproduksjon, sier singer-songwriteren og produsenten Ryan Adams i en pressemelding fra Apple.

Med Music Memos skal det være raskt å «notere» ned nye idéer til låter.

Når du åpner opp Music Memos-appen har du en stor opptaksknapp midt på skjermen. Trykker du på den brukes mikrofonen i telefonen til å gjøre opptak av musikken du spiller, og etterpå kan du navngi idéen og legge til etiketter. Appen analyserer rytmer og gitar- og pianoakkorder, og kan legge på trommer og bass ved hjelp av et slags virtuelt bakgrunnsband. Du vil også automatisk få opp akkordene som blir spilt.

Alt lagres i iCloud, slik at du kan få opp musikkopptakene dine på alle Apple-enhetene dine.

Ny måte å lage musikk på i GarageBand

Live Loops-funksjonen i Garageband 2.1.

Den nye 2.1-oppdateringen av GarageBand har fått en ny funksjon som heter Live Loops, som ifølge Apple er inspirert av maskinvarekontrollene og trommemaskinene som brukes av DJ-er. Dermed skal det være enkelt for alle å lage musikk.

Med Live Loops kan du aktivere ulike instrumentlooper og samplinger ved å trykke på celler og kolonner i et rutenett. Loopene kan fremføres, arrangeres og omarbeides live, og programmet vil synkronisere alle rytmene automatisk slik at timing og tonehøyde sitter – ifølge Apple.

GarageBand 2.1 har også fått en ny Drummer-funksjon med ni virtuelle trommeslagere for EDM og akustisk musikk. Appen har ellers fått støtte for 3D Touch-funksjonen på iPhone 6S og 6S Plus.

Music Memos (Musikkopptak) er gratis, og fungerer på iPhone 4S og iPad 2 eller nyere. GarageBand 2.1 for iOS følger med på alle nye iOS-enheter med mer enn 32 GB lagringsplass. Eksisterende brukere kan også oppdatere gratis, hvis ikke koster det 49 kroner.

Kan bli størst:
Apple Music har allerede 10 millioner brukere – kan gå forbi Spotify »

Les også
Ny iPad Pro og en heftig iPhone-oppgradering var kveldens største høydepunkt
Les også
iPhone 8 kan få superskjerm
Les også
Apples «Spotify-killer» har allerede 10 millioner brukere
Les også
– Ja, Apple fjerner hodetelefoninngangen på iPhone 7
Les også
Apple Magic Trackpad 2: Apples nye pekeplate er faktisk litt magisk
Les også
iPhone 6S: Den nye iPhone-skjermen endrer måten vi bruker telefonen på
annonse