Nyhet

Slik ser det skjulte «høyreklikket» ut i Android

En Android-versjon av Apples «3D Touch» skal være på vei.

En av de relativt nye mobilteknologiene den siste tiden er den trykksensitive teknologien, mest kjent og utbredt i form av Apples «Force Touch»- og «3D Touch»-løsninger. Nå kan det se ut til at en tilsvarende funksjonalitet skal bygges inn i hovedkonkurrenten Android også.

Mashable rapporterer at det er funnet snarvei-funksjoner i den nye «preview»-versjonen av Android N som ligner på 3D Touch. I tillegg skal Google ha bekreftet at disse funksjonene vil være kompatible med trykksensitive skjermer.

Demonstreres i video

Nettstedet Phandroid klarte å få funksjonen til å fungere på en Android-mobil ved hjelp av litt triksing, og laget en demonstrasjonsvideo av funksjonaliteten.

Funksjonen brukes blant annet til å få opp diverse snarvei-menyer.

I videoen benyttes riktignok ikke en mobil med trykksensitiv skjerm, og funksjonaliteten demonstreres i stedet i form av strykebevegelser. På kompatible mobiler skal det imidlertid altså bli mulig å aktivere funksjonene med trykk, på samme måte som med Apples 3D Touch.

Antakelig skal Google dele mer informasjon om den nye funksjonaliteten på sin I/O-konferanse, som avholdes fra 18. til 20. mai. Selskapet er ventet å vise frem en tidlig versjon av Android 7.0 på konferansen.

Ennå ingen utbredt funksjon

Det finnes ennå ikke så mange mobiler utenfor Apple-familien som har trykksensitive skjermer. Det gikk rykter om at Galaxy S7 ville få funksjonen, men slik gikk det ikke. Nylig kunne vi imidlertid melde at den nye modellen til kinesiske Meizu, Pro 6, har en 3D Touch-lignende teknologi kalt «3D Press».

I tillegg har Huawei lansert en trinnløs variant av 3D Touch. Som vi meldte i desember i fjor tror analytikere at trykksensitive mobilskjermer vil dukke opp i mange nye modeller i løpet av inneværende år, men det gjenstår selvsagt å se.

Phandroids demonstrasjonsvideo av 3D Touch i Android kan du se under.

Vi har testet Apples nyeste nettbrett: Den lille utgaven av iPad Pro er et supert produkt »

Les også
Dette skal være den første mobilen med 10-kjerners prosessor
Les også
Snart kan Apples mus trolig registrere hvor hardt du trykker
Les også
Nå er det kanskje på tide å bytte ut iPhone 5S-en
annonse