Tek.no

Nyhet

Disse to telefonene er ekstreme på forskjellige måter

En er et 6,8 tommers beist, mens den andre har 4K-oppløsning.

TENAA/Techgadgetz/Teknofil.no/montasje
13 Juni 2015 06:00

Smartmobiler kommer mange forskjellige størrelser og med vidt forskjellige spesifikasjoner, men det er ikke alltid bare positivt. Vil du for eksempel drasse rundt på en telefon på hele 6,8 tommer, og er det vits i å dytte 4K-oppløsning inn i en knøttliten mobilskjerm?

Det ser iallefall både Lenovo og ZTE ut til å mene, for ifølge GSMArena er de på vei med hvert sitt produkt i nettopp disse kategoriene.

Gigatelefon fra Lenovo

Lenovo står bak den 6,8 tommer store giganten, som ifølge ryktene nærmer seg lansering. Telefonen har enda ikke noe offisielt navn, men har modellbetegnelsen «PB1-770N». Spesifikasjonene er ikke ekstreme, men med Full HD-skjerm (324 ppi), åttekjerners prosessor på 1,5 GHz, 2 GB minne (RAM) og 32 GB lagringsplass burde det ikke mangle på krefter.

Med en skjerm på 6,8 tommer, er det kjærkomment med et batteri på 3 500 mAh. Det er nokså stort med tanke på at mobilen er skarve 7,7 millimeter tykk.

4K vil trolig tappe batteriet

ZTE fokuserer derimot på ekstremt høy oppløsning på sin neste telefon, kalt Star 3. 5,5-tommeren skal ha en oppløsning på hele 3840 x 2160 piksler, samt en pikseltetthet på 806 piksler per tomme (ppi).

For knappe to måneder siden annonserte Sharp at de hadde startet produksjonen av nettopp en slik skjerm.

Spørsmålet er vel egentlig om det er noe å tjene med 4K på en mobilskjerm, ettersom det allerede er kliss umulig å se pikslene i toppmodeller som Galaxy S6 og LG G3. Disse har bare halvparten av pikslene som Star 3 eventuelt vil få. En 4K-skjerm vil etter all sannsynlighet tappe batteriet på rekordtid også, så da går liksom vinninga opp i spinninga – hvis det er noen vinning i det hele tatt.

Star 3-skjermen ryktes riktig nok å være mer energigjerrig enn andre skjermer, men for telefonens skyld får vi håpe at den også får med et gedigent batteri.

Det er flere som er enige i at piksler ikke er løsningen på alt:
– 4K er bortkastet på en mobilskjerm »

(Kilde: GSMArena, GSMArena 1)

Les også
Budsjettmobilen Lenovo K5 slippes i Norge
annonse