Til hovedinnhold

Slik skal Uber gjøre taxiturene mer underholdende

Vil gi kundene skreddersydd mobil-underholdning i samarbeid med andre selskaper.

Prathan Chorruangsak/Shutterstock.com

Uber er som kjent en kontroversiell tjeneste, også her til lands, men vokser likevel overalt hvor tjenesten tilbys. Det gir også insentiver til å fortsette å videreutvikle tjenesten, og nå melder selskapet om en ny idé som kan gjøre turene langt mer «produktive».

Det Uber har gjort er å lansere et nytt utviklerverktøy kalt «Uber Trip Experiences». Verktøyet skal gjøre det mulig å koble Uber-appen sammen med andre apper fra tredjepartsaktører.

Skreddersydd underholdning til turen

Meningen er at andre apper skal kunne få tilgang til Uber-appen og detaljene omkring den aktuelle turen, og deretter servere deg tjenester som er tilpasset for eksempel lengden på turen eller destinasjonen.

Én av idéene er at Uber-appen kan sette opp en spilleliste med underholdning som varer like lenge som Uber-turen din, eller automatisk gi deg nyttig informasjon om området du kjører til.

Uber nevner også muligheten for å koble appen opp mot smarte enheter i hjemmet, slik at man for eksempel kan få tilbud om å skru opp varmen på termostaten hjemme idet man starter turen. Uber-appen vil alltid spørre om tillatelse til å gi tredjepartsappene tilgang.

Funksjonen skal blant annet kunne gi deg spillelister tilpasset lengden på turen.
Uber

Kan deaktiveres

Utover dette foreligger det ennå ikke så mange detaljer om konseptet, så det er uvisst hvor radikalt løsningen vil skille seg fra det å bare bruke mobilapper på vanlig måte i bilen. Tilsynelatende dreier det seg imidlertid om en mer sømløs og automatisert prosess som skal kreve liten innsats fra brukeren selv.

Uber skriver også i pressemeldingen at det slett ikke er sikkert at brukeren vil finne funksjonen nyttig, og i så fall skal det være enkelt å deaktivere den om man bare ønsker å slappe av i fred.

Uber får kanskje konkurranse fra Google: Og det med selvkjørende biler »

annonse