Tek.no

Nyhet

Denne dingsen låser opp alle enhetene dine

John McAfees nye konsept gjør det bra på Indiegogo.

Everykey/YouTube
Eigil Knudsen
5 Jan 2016 06:00

Den store mengden teknologiske enheter man må forholde seg til i hverdagen byr på mye bryderi på grunn av de evinnelige passordene og påloggingene. Mange leter etter løsninger for å gjøre prosessen enklere, og nå har det dukket opp et nytt konsept på finansieringsnettstedet Indiegogo.

Den nye oppfinnelsen heter «Everykey» og er rett og slett en liten plastdings du skal kunne bruke til å låse opp både bilen, PC-en, mobilen og andre ting med minimal innsats. Den er designet av ingen ringere enn antiviruskongen John McAfee.

Kryptert Bluetooth-signal

Enheten låser opp enhetene simpelthen ved at brukeren befinner seg i nærheten av den aktuelle enheten, og straks man beveger seg bort vil enhetene låses igjen. Den kan også brukes til å sømløst logge seg inn på brukerkontoer på nettet.

Enheten kommer med egen nøkkelring.
Indiegogo

Produktet fungerer ved at sender ut et kryptert Bluetooth-signal til enheten når du er nærme nok. Enheten dekrypterer deretter signalet og deaktiverer sikkerhetsmekanismene på enheten dersom signalet verifiseres.

Ifølge produsenten lagres ingen passord på selve Everykey-enheten. I stedet lagres passordene i kryptert form på en egen server, og kun Everykey-enheten din har dekrypteringsnøkkelen til passordene, noe som skal sørge for ekstra sikkerhet.

Stor Indiegogo-suksess

Produktet benytter 128-bits AES-kryptering og Bluetooth 4.0-standarden. Den er kompatibel med både Windows, OS X, Android, iOS og Linux, og med nettleserne Firefox, Edge, Chrome og Safari. Den lades opp via USB og skal ha 30 dagers batteritid.

Dersom enheten skulle bli stjålet eller mistet kan du fjernlåse den via den medfølgende appen. Produktet har blitt en stor suksess på Indiegogo, hvor det har samlet inn 70 000 dollar av et mål på bare 20 000 dollar med 12 dager igjen. Du må love bort minst 128 dollar for å sikre deg et eksemplar, og planen er å starte utsendelsen i mars neste år.

Mer informasjon om Everykey finner du på Indiegogo-siden, og se også videoen under, hvor John McAfee selv demonstrerer produktet.

Her er en annen, ny innloggingsløsning: GOTPass benytter seg av mønstre og bilder i stedet for passord »

(Via Liliputing)

Les også
Smart tyverialarm til mobilen og PC-en
Les også
Rundt 10 millioner LG-telefoner er rammet av alvorlig sikkerhetshull
Les også
Denne lille Raspberry Pi-dingsen skal du kunne bruke til «alt»
annonse

Les også