Til hovedinnhold

– Apple lanserer Spotify-konkurrent mandag

Her er de siste ryktene før Apples lanseringsfest.

Apple

På mandag går Apples utviklerkonferanse WWDC av stabelen i San Francisco. Det har lenge gått rykter om at Apple vil lansere en ny strømmetjeneste for musikk om ikke lenge, og Bloomberg.com skriver nå at de har kilder som hevder at en slik tjeneste kan komme allerede mandag 10. juni.

Musikktjenesten vil være reklamefinansiert, og ligne mer på amerikanske Pandora enn på Spotify og Wimp. Det betyr at tjenesten vil strømme musikk basert på brukerens musikkpreferanser, omtrent som en radiostasjon – men hvor du kan hoppe over låter du ikke liker. Det hele skal være tett integrert med iTunes, slik at du kan kjøpe sanger du liker.

Ifølge Bloombergs kilder endrer nå Apple måten de selger reklame på mobil for å kunne nå ut til brukere som lytter til musikk på mobilen. Ansatte i Apples reklameavdeling iAd skal ha blitt briefet i den nye tjenesten, som ifølge Bloomberg ikke vil bli tilgjengelig før senere i år – samtidig med at Apples iOS 7 blir tilgjengelig.

Apple skal nylig ha kommet til enighet med Warner Music om rettigheter til å distribuere musikk gjennom den nye tjenesten. I februar dukket det opp et ikon for "iRadio" på nettet, men om det er det som blir det endelige navnet på tjenesten er usikkert.

Apple ville ikke kommentere påstandene overfor Bloomberg.

Lanserer iOS 7

Det ventes ellers at Apple vil annonsere den neste store oppdateringen til operativsystemet som brukes på iPhone og iPad: iOS 7. Apples designguru Jony Ive har fått en sentral rolle i utviklingen av brukergrensesnittet i iOS 7, og det ventes derfor at endringene kan bli ganske omfattende.

Apple har begynt å dekorere Moscone West Convention Center i San Francisco før utviklerkonferansen starter mandag 10. Noen tror grafikken hinter om iPhone i flere farger – mens de fleste tror det har med iOS 7 å gjøre.Foto: Macstories.net

I tillegg ventes det at OS X 10.9 (til Mac) vil bli lansert, sammen med nye Mac-modeller. 9to5Mac.com mener å vite at det blant annet skal komme en ny MacBook Air-modell med kraftigere prosessor og bedre batteritid.

Kommer iPhone 5S?

De fleste ryktene går på at det ikke vil komme noen ny iPhone eller iPad på mandagens lansering, men at dette vil komme først senere i år. Men grafikken Apple bruker i forbindelse med WWDC-arrangementet tolkes av noen til å være et hint om at det vil komme iPhone-modeller i flere farger enn de svarte og hvite modellene som finnes i dag. Andre mener de fargerike firkantene heller har med designelementer i iOS 7 å gjøre.

Vi har samlet alle iPhone 5- og 6-ryktene på denne siden

annonse