Tek.no

Nyhet

Linux-baserte telefoner gjør rent bord

16 Aug 2010 12:09
annonse

Omnia HD fra Samsung ble kåret til beste kameramobil i fjor.

Du har sikkert sett merkelappene på esker og TV-skjermer i elektronikkutsalgene rundtomkring. EISA-stempelet utdeles hvert år, av en rekke fagblader, til elektronikk som utmerker seg på den ene eller den andre måten.

I fjor vant Symbian

I fjor glimret Android med sitt fravær i kåringen. Den gang var Symbian det største enkeltsystemet i trekningen. Samsungs Omnia HD vant pris for beste kameramobil, mens Nokia E75 vant prisen for beste proffmobil.

I fjor var også Apples Iphone 3GS og Sony Ericssons W995 EISA-vinnere for henholdsvis beste smarttelefon og beste musikktelefon.

Samsung Wave er den første mobiltelefonen med operativsystemet Bada. Bada er koreansk og betyr hav. Her fra kontaktlisten

Mer

Årets vinnere er Linux-baserte

I årets kåring er det en grønn robot som gjør det skarpest. Der Iphone 3GS vant i fjor er det i år Samsung Galaxy S som er årets smarttelefon. Galaxy S kom også svært godt ut i vår test, og den har en av de aller beste skjermene i dagens mobilmarked.

annonse

Samsung får også prisen for beste telefon for sosiale medier. Samsung Wave er den første telefonen med Samsungs nye Linux-baserte operativsystem Bada. Den har samme type skjerm som Galaxy S, men er en del mindre.

Også denne kom godt ut av det i vår test, og den er sannsynligvis en av de beste kombinasjonene av pris og smarte funksjoner i dagens mobilmarked. Social Hub samler trådene fra de fleste sosiale medier man bruker, og kontaktlisten oppdateres fortløpende med Twitter-meldinger og Facebook-status.

Sony Ericsson har laget årets mobiltelefon

Sony Ericsson er på et oppsving om dagen, og svensk-japanernes Xperia X10 Mini fikk den gjeveste prisen. Den lille Android-telefonen er kåret til årets mobiltelefon av den europeiske teknopressen.

Xperia X10 Mini ble i mai belønnet med toppkarakter i vår test. Spesielt måten Sony Ericsson har tilpasset Android-menyene til den bittelille skjermen er svært imponerende.

... mens LG er miljøvennlige

LGs GD510 Pop vinner prisen for beste mobiltelefon i klassen grønne produkter. EISA melder at telefonen er liten, bruker lite strøm og at den er bedre enn konkurransen på naturvennlige byggematerialer.

annonse

Dermed er den miljøvennlige telefonen alene blant vinnerne om å ikke være en Linux-basert smarttelefon. Hos oss er telefonen inne til test i skrivende stund.

Apple Ipad ble årets nettbrett. Foreløpig har få konkurrerende produkter rukket å komme i salg.

Mer

Apple til stede her også

Til tross for at Apples nye Iphone 4 ikke fikk noen priser i årets EISA-trekning, var trekningen likevel ikke blottet for I-produkter. Apples Ipad fikk nemlig prisen for beste nettbrett.

Neste års trekning i denne kategorien blir nok en langt mer spennende affære, ettersom det da vil være langt flere aktører på markedet med liknende produkter.

Så langt er ikke Ipad tilgjengelig for det norske markedet. Den billige sofasurferen Huawei S7 er foreløpig en av få aktører som er tilgjengelig i Norge. I løpet av forholdsvis kort tid vil sannsynligvis den tungt omtalte Samsung Galaxy Tab og en rekke andre modeller bli tilgjengelige.

Beste navigasjon fra Garmin

Garmin 3790t vinner klassen for beste portable navigasjon. Spesielt trekkes det frem av EISA at den er kompakt og likner mer på en mobiltelefon enn en tradisjonell GPS, til tross for den store skjermen på 4,3 tommer.

Også de mange funksjonene og en ekstern høyttaler til bruk i bil trekkes frem som viktige faktorer.

(Kilde: eisa.eu)

Les også
Samsungs kunder er lei
Les også
Slik blir mobilåret 2011
Les også
Sony Ericsson Xperia Arc er lansert
Les også
Ryktene om nye Xperia stabler seg opp
Les også
Designtelefon til 27 000 kroner
Les også
Over og ut for Garmin Asus
Les også
Konkurransehøst del 4
Les også
Ukens konkurransevinnere
Les også
Galaxy S selger i bøtter og spann
Les også
Samsung Galaxy Tab
Les også
Samsung Wave 723 er lansert
Les også
Xperia X10 oppgraderer
Les også
Konkurransehøst del 3
Les også
Se Galaxy S kjøre ren Android 2.1
Les også
Se Froyo kjøre på Galaxy S
Les også
Hvor mye juling tåler Galaxy S?
Les også
Er dette Galaxy S Pro?
Les også
Ndrive lanserer Bada-navigasjon
annonse

Les også