Tek.no

Nyhet

ACDSee Pro Photo Manager

Erik Faarlund
18 Okt 2005 12:50

ACDSee Pro Photo Manager

Listen over muligheter i ACDSee Pro Photo Manager, høres nesten ut som Gorgon Vaktmester fra barne-TV-serien Pompel og Pilt. Bortsett fra å se på bildene, kan du prosessere, redigere, organisere, katalogisere, publisere og arkivere.

Hensikten med programmet er ikke å være et alternativ tilbildebehandlingsprogrammer, en å være et verktøy for å kunne håndtere de store mengdene med bilder som blir tatt med digitale kameraer. Når du kommer hjem med et bilde i RAW-format, er det langt fra ferdig. Du må sette hvitbalanse, støyfjerning, skarphet og kontrast, justere eksponering og eventuelt korrigere optiske feil og så videre. Mye gjøres likt på alle bildene, og da har du mulighet til å lage makroer som håndterer det automatisk på et utvalg bilder, så du slipper å gjøre det manuelt for hvert eneste bilde. Du kan også tagge bildene, slik at de blir lettere å finne igjen senere. Hvorvidt programmer fungerer som et ordentlig arkivprogram, vet vi ikke.

Programmet vil bli vist fram under PhotoPlus Expo i New York neste uke, og vil bli tilgjengelig fra januar neste år til en pris av rundt 1700 kroner.

Les også