Tek.no

Nyhet

Bedre mobil med nye HTC Sense

16 Sept 2010 10:46

HTC Sense på nett kan minne om programmet du installerer på PC-en for å kunne overføre filer, ta backup, administrere kontakter osv. Den store forskjellen er at programmet nå er installert på en server som tilhører HTC, og betjenes via en nettside.

Det er dette som i dataverdenen kalles “Cloud Computing”. Om mobilen ikke er tilkoblet internett via Wi-Fi, vil synkroniseringen medføre bruk av mobildata.

Spennende funksjoner

I løsningen fra HTC finnes en del funksjoner ut over synkronisering av innhold. Finner du ikke mobilen kan du logge deg på nettsiden og trykke på et ikon som får telefonen til å ringe. Telefonen vil ringe høyt, også om den er satt til lydløs. Men den vil selvsagt ikke si et pip om den er skrudd av eller er gått tom for strøm.

En annen funksjon henter telefonens posisjon og viser den på et kart. Ettersom telefonen vet hvor den er, så kan også du få vite det. Løsningen er ikke helt nøyaktig og egner seg bedre om du har mistet mobilen ute, enn om den er kommet i klem mellom sofaputene.  Best nøyaktighet får du om telefonen har GPS-dekning der den er.
 

Sikkerhet

Fra nettsiden kan du administrere kontakter, bilder og annet innhold. Du kan også sende en såkalt kill-kommando. Da slettes alt du har lagret på mobiltelefonen, så ingen andre får tilgang til filene dine. Vil du ikke gå riktig så hardt til verks, så kan du sende en melding til finneren. Han eller hun vil da få se en startskjerm der du forklarer at du savner mobilen din.

På skjermbildet er også et felt finneren kan trykke på for å ringe deg opp på et annet telefonnummer.

Meldinger

HTC Sense tar vare på alle tekstmeldingene du skriver, og kan brukes som arkiv. Sletter du meldingene på mobilen, så vil du fremdeles kunne hente dem opp på nettsiden din hos HTC. Meldingene sorteres kronologisk i et ryddig grensesnitt.

Kart integrert
En funksjon som skiller HTC Sense fra andre løsninger vi har sett er integreringen av kart. Her har du mulighet for å se bildene du har tatt plassert på et kart, ut fra bildenes geomerking. Du kan enkelt lage det HTC kaller footprints. Om du lager disse på PC-en eller med footprint-applikasjonen på telefonen spiller ingen rolle. 
Informasjonen du legger til på kartet dukker også opp på kartet i mobiltelefonen.  Du kan med andre ord planlegge en storbyferie på PC-en, og etterpå bruke merkene for lettere å finne frem til restauranter, museer, hoteller, butikker eller andre steder du ønsker å besøke. Til merkene kan du legge kommentarer, handlelister, historisk informasjon eller hva du måtte trenge på turen. 

Gratis

Ideen med en nettbasert tjeneste for behandling av mobiltelefonen er på ingen måte ny. Apple har en liknende løsning for iPhone, som de kaller MobileMe. En tilsvarende løsning ble presentert av Microsoft under lanseringen av Windows Phone 7. Profesjonelle har i flere år brukt tilsvarende  løsninger for å fjernadministrere én eller flere mobiltelefoner via nettet.
 
Nå får også HTC-eiere glede av de samme mulighetene. Så gjenstår det å se hvor langt gratismodellen strekker seg, før du må abonnere på de mest avanserte tjenestene. Slik det nå ser ut vil mange av tjenestene Apple og Microsoft tar betalt for bli gratis for HTC-eiere.

Les også: HTC Sense bare på nye modeller

Les også
VIDEO: Se alt Desire HD kan gjøre
Les også
Gjør klar for Windows Phone 7
Les også
Ingen ny Sense til din HTC
Les også
Nye Desire Z imponerer
Les også
Ny tastaturmobil fra HTC
Les også
Stor HTC-lansering i London
annonse