Nyhet

Nå er TomToms bilsett for iPhone i salg

Vi har tidligere prøvekjørt TomTom for iPhone og liker både brukergrensesnittet og selve navigasjonsløsningen. Men systemet har også sine svakheter, som at lyden i den innbygde høyttaleren knapt er hørbar i bilkupeen, og at GPS-mottakeren i telefonen ikke er den mest følsomme vi har benyttet.

Handsfree

Disse problemene skal imidlertid være en saga blott, om vi velger å bruke TomToms bilholder til iPhone. Settet inneholder både høyttaler og en egen GPS-mottaker. Det skal gi klar lyd og bedre dekning om vi kjører mellom høye bygninger eller gjennom skog. Settet har også mikrofon, så det kan brukes som håndfrisett, også når vi ikke bruker navigasjonen.

Om den nye og mer nøyaktige GPS-en også vil gi raskere oppdatering får vi komme tilbake til.

Feste

Holderen kan dreies slik at skjermen kan brukes i breddeformat. En annen fordel er at settet sørger for at telefonen holdes oppladet, noe som kommer godt med når vi navigerer. GPS-funksjonen på iPhone trekker nemlig en god del strøm.
Vi har ikke testet settet ennå, men ifølge TomTom skal det gi godt feste for telefonen. Av bildet ser vi at det dreier seg om en sugekoppløsning.

Holderen har også 3,5mm audiokontakt så du kan koble det til bilstereoen dersom denne har AUX-inngang.

TomTom og Apple vil selge bilholderen gjennom sine respektive nettbutikker, og prisen er 999 kroner.

Les også
Test: Gjør iPhone til en fullblods GPS
Les også
TomTom med stor nyhet
Les også
Kanskje kommer iPhone…
Les også
Her kjøper du GPS billigst
Les også
Se video av Tomtom-bilsett
Les også
Sniktitt: Tomtom til iPhone
annonse