Tek.no

Nyhet

Her finner du super-appene

29 Jan 2011 09:12Først publisert 28 Aug 2010 06:00
annonse

Med 200 000 iPhone-applikasjoner og 100 000 Android-apps der ute, er det en jungel å finne fram til de morsomme, gode og nyttige.

Det forsøker Appolicious å gjøre noe med. Tjenesten kan beskrives som et sosialt nettverk for applikasjoner, hvor du kan sjekke ut nye apps som vennene dine liker, og får anbefalinger basert på områder du er interessert i.

Det grunnleggende konseptet bak ideen er å gi deg tips om nye, kule applikasjoner – slik en kompis ville gjort i den virkelige verdene.Slik virker det
Du kan laste ned Appolicious fra Android Market eller Apple App store, registrere deg og vips er du i gang. Du kan også logge inn via PC-en for å lettere skrive anmeldelser av applikasjonene du eier, administrere vennene dine og mer.
For å dele dine applikasjoner og anbefalinger med andre, må du først importere dem til Appolicious. Du kan enten gjøre dette automatisk med Appolicous eget verktøy, App Library Builder, eller manuelt ved å skrive inn navnene på de appene du vil at andre skal se.
Men verktøyet fungerer ikke optimalt – på Android-klienten var det et problem med å krysse av for apps du ønsket å dele – krysse du av ett sted, blir også andre app-er huket av. Bruker du nettsiden på PC-en din for å gjøre denne første synkroniseringen er vårt eneste ankepunkt at å finne selve verktøyet er litt knotete. Det var kun noen få applikasjoner som ikke ble gjenkjent og som vi måtte legge til manuelt i etterkant.
Når du har importert appene dine, kan du gi dem en score fra én til fem, og skrive en anmeldelse om du ønsker.

Finn vennene dine

Venne-delen av Appolicious trenger en seriøs videreutvikling. Du kan bruke Facebook eller Twitter for å finne vennene dine, men dessverre ser det ikke ut til at det gir en automatisk import av vennene dine. Det er heller ikke enkelt å legge til spesifikke folk du ønsker å følge. Det ser ut som det pågår stadige oppgraderinger på Appolicious, så vi håper disse problemene blir fikset i nær framtid.

En skikkelig venne-funksjon vil gjøre tjenesten betraktelig mer interessant enn den er i dag, men vi liker fortsatt Appolicious. En av grunnene er at du selv kan merke av hvilke profiler du passer (tech junkie, social networker, foodie etc) og Appolicious gir deg anbefalinger fra andre brukere som passer inn i den kategorien. Du finner også lister over applikasjoner innen et tema som andre brukere anbefaler (for eksempel de fem beste reise-applikasjonene) og du kan lage dine egne lister.

Har du først fått anbefalt en app og ønsker å laste den ned, sender Appolicious deg med ett klikk videre til App store eller Android marked for kjøp/nedlasting.

Konklusjon

Det er mye morsomt og bra å finne via Appolicious, men tjenesten fungerer fortsatt ikke helt optimalt. Men appen er gratis og konseptet bra. Tjenesten er nylig kjøpt opp av Yahoo - det betyr forhåpentligvis fokus på videreutvikling av det som kan bli en killer-app til både iPhone og Android-mobiler. Og spesielt for norske Android-brukere, som fortsatt kun har tilgang til gratis-appene på Market, kan Appolicious gi gode tips til kule apper.

Les også
– Android vil knuse iPhone
Les også
- Vi trenger ikke flere prompe-apper
annonse

Les også