Tek.no

Nyhet

Blu-ray med opptak

29 Jan 2011 05:51Først publisert 14 Sept 2009 07:00
annonse

Gjennom tidene har du hatt mulighet til å ta opp filmer og programmer på flere forskjellige plattformer. Med digitaliseringen av TV-signalene har HD for fullt meldt sin ankomst, og stadig flere tjenester for opptak dukker opp.
Panasonic fører teknologien et steg videre, med å lansere en Blu-ray-opptaker. Under årets IFA-messe var den representert, og det var ikke fritt for at den tok en god del av oppmerksomheten på selskapets stand.
DMR-BS850
Den nye modellen fra selskapet har blitt døpt DMR-BS850, og er en Blu-ray opptaker med alle funksjoner du måtte trenge. Apparatet har to tunere og etter hva vi fikk opplyst på messen kan denne styre både parabol og bakkenettsignaler. Men de visste ikke hvilken støtte den nordiske modellen vil få når den kommer. Med den innebygde harddisken på 500 GB kan spilleren for eksempel lagre opptil 77 timer med HD-materiell, som du altså senere kan svi ut på Blu-ray eller DVD.

(Artikkelen fortsettes)

Spilleren har foruten selve opptaksfunksjonen mulighet til å kobles opp i mot internett via kabel. Det gir deg tilgang til for eksempel å se på YouTube. Spilleren har også BD-live profil 2.0 som sikrer deg tilgang til ekstramateriell på de kommende Blu-ray-filmene du anskaffer.
Eksemplaret vi fikk kikke litt på under messen var koblet opp mot en parabol, og kunne betjene EPG, slik at den var nokså lik å bruke som de forskjellige PVR-dekoderne vi har hjemme.

På lik linje som sine rene Blu-ray-avspillere, som for eksempel DMR-BD60, virker kvaliteten på avspilling av Blu-ray på den nye opptakeren meget høy. Prisen for Norge er ennå ikke klar, men etter våre opplysninger vil spilleren koste rundt tusen pund i England, eller i overkant av ti tusen norske kroner. Spilleren er forvente ifølge opplysninger under messen i begynnelsen av 2010.

annonse

Les også