Til hovedinnhold

Kort frist for etui til din iPhone 4

Kjøper du den derimot før denne datoen, så har du frist på deg i 30 dager til å søke om en ”bumper”, eller et deksel som skal hindre at du ødelegger antennedekningen med fingrene.
Men ventelistene på iPhone 4 er så lange at mange nok må belage seg på å se at tidsfristen er ute før kjøpet er gjennomført. På spørsmål om hva som skjer med de som ikke får mobiltelefonen sin i tide, svarer Telenor med å henvise til informasjonen som Apple allerede har sendt ut. Samtidig viser de til at Apple vil komme med mer informasjon om hva som skjer etter 30. september på et senere tidspunkt.
Informasjonen som er sendt ut fra Apple gjelder imidlertid kun for telefoner solgt før 30. september.
I utgangspunktet har Apple i realiteten 4 alternativer:

  • De kan rette feilen på fremtidige produksjoner så telefoner levert etter 30. september ikke trenger bumper.
  • De kan videreføre dagens ordning ut over 30. september.
  • De kan bundle sin ”bumper” med alle telefoner levert etter 30. september.
  • De kan bestemme seg for at du som kjøper telefonen får ta den som den er. Siden svakheten er godt kjent, kan det argumenteres for at dette ikke er en skjult feil eller mangel ved produktet.

Lite problem

Vi har testet mobiltelefonen med Apples egendesignede ”bumper” (støtfanger). Den smale rammen i plast og gummi reduserer muligens faren for at samtaler skal bli avbrutt som følge av at vi berører det utsatte punktet på telefonen under samtale. Men samtidig forsvinner gleden over iPhone 4-ens utsøkte design. Det blir litt som å beholde varetrekket i plast på den nye skinnsofaen.
For vårt vedkommende er bumperen havnet i en skuff, uten at vi kan si vi har opplevd større problemer med iPhone 4 av den grunn.
Apples mediekontakt i Norge, Andreas Rødland, sier de foreløpig ikke har fått noen beskjed fra Apple om hva som skjer når telefonen er kjøpt før fristen går ut, men ikke levert før etter 30. september. Han sier han vil sjekke med Apple, og vi vil gi deg en oppdatering så snart vi får vite noe mer.
Her kan du lese vår test av iPhone 4

Mer om
annonse