Til hovedinnhold

Microsofts "Zune-mobiler" til Europa

De to nye telefonene heter ganske enkelt KIN 1 og KIN2, og er begge utstyrt med qwerty-tastatur i tillegg til at de har musikkspilleren Zune. Begge har trykkfølsom skjerm (TFT) der du kan panorere og zoome med fingrene. I tillegg har de både GPS og WiFi.
Operativsystemet er en variant av Microsoft Windows Phone 7.

En liten og en stor

KIN1 har 5 megapiksler kamera, monohøyttaler og 4 GB innbygget minne, mens KIN2 har stereohøytalere, 8 megapiksler kamera og 8GB minne. Dessuten er KIN2 en god del større enn KIN1. Ingen av dem har plass for minnekort. KIN 2 kan i tillegg filme video i HD-oppløsning (720p).

Nyheten ligger ikke først og fremst i design, selv om i alle fall KIN1 ser original nok ut. For det er brukergrensesnittet som skal skille KIN fra andre mobiltelelefoner. Her er KIN Loop, med noe Microsoft kaller KIN Spot. KIN Spotet punkt på skjermen, og ved å trekke bilder (dra og slipp) til dette punktet kan du velge mottakere som får bildet sendt til sin mobil.

Kopi på nett

Telefonene skal være skreddersydd for sosiale medier som Facebook. Med brukergrensesnittet KIN Loop får du alle begivenheter i kronologisk rekkefølge, omtrent som på Sony Ericssons Timescape. I tillegg lagres all informasjon ikke bare i mobilen, men også på en internett-tjeneste.

Vekt og dimensjoner er ikke oppgitt, og det er heller ikke kommet noen opplysninger om hvorvidt telefonen blir tilgjengelig for andre operatører enn Verizon.

Telefonene produseres av Sharp, og skal komme på markedet i mai.

Mer om
annonse