Til hovedinnhold

Netflix får fire ekslusive superheltserier

Ny storsatsing for strømmetjenesten.

20th Century Fox

Den populære strømmetjenesten Netflix er stadig i vekst, og kunne nylig legge frem kvartalsresultater som viste at fortjenesten har firedoblet seg fra samme kvartal i fjor.

En hittil vellykket satsing på ekslusive serier, som allerede har medført et prestisjefylt prisdryss, har nok mye av æren for dette. Nå drar Netflix atter nye potensielle ess ut av ermet, denne gangen i form av fristelser for superhelt-fantastene.

Fire originale serier

I en pressemelding opplyses det nemlig at Netflix har inngått en omfattende, historisk avtale med tegneserieselskapet Marvel Studios. Avtalen går ut på å produsere fire eksklusive serier basert på Marvel-figurene Daredevil, Jessica Jones, Iron Fist og Luke Cage. Sammen skal de kuliminere i en egen miniserie, under navnet The Defenders.

Seriene blir «live action», altså ikke animerte, og vil ha et minimum antall episoder på 13 hver. Seriene skal starte tidlig 2015, og Daredevil blir førstemann ut.

Netflix har stor tro på det nye samarbeidet og tror det kan gi store muligheter for den videre utviklingen av tjenesten.

– God plattform

– Vi er svært glade for å få jobbe sammen med Disney og Marvel for å bringe vårt særegne TV-tilbud til et nytt nivå med et kreativt prosjekt av dette omfanget, sa innholdssjef i Netflix Ted Sarandos i pressemeldingen.

Også Marvel ser på avtalen som en spennende mulighet, og mener Netflix blir en god plattform til å formidle Marvels rikholdige univers. I tillegg til de nevnte figurene står Marvel blant annet også bak Iron Man, Spider-Man og X-Men.

Det er foreløpig uvisst når disse nye seriene kommer til Norge.

Netflix får snart skyhøy oppløsning:
Sjefen bekrefter at 4K kommer »

(Kilde: Netflix, via The Verge)

annonse