Til hovedinnhold

HTC snuser på nye kategorier

Kan slippe action-kamera i oktober.

Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

HTC har noen av markedets aller beste smartmobiler, men sliter likevel med å holde salget oppe. Mens konkurrentene benyttet anledningen til å presentere nye produkter på IFA i Berlin, valgte HTC å ligge lavt i terrenget. Etter flere år med dalende salg ser HTC seg om etter nye måter å skape omsetning på.

Vil ta markedsandeler fra GoPro

Nå skriver Bloomberg at HTC har planer om å lansere et såkalt action-kamera, et lite sylinderformet kamera som skal være vanntett, og som vil konkurrere med blant annet GoPro.

Denne gangen dreier det seg ikke om et ultrapikselkamera, slik HTC har benyttet i sine toppmobiler, men om et mer ordinært kamera med en 16 megapiksler bildesensor og direktekobling til mobiltelefoner som kjører Android eller iOS.

Bommet med ultrapiksler

HTCs satsing på det de kaller ultrapiksler, er trolig en medvirkende årsak til at HTC har sakket akterut i kampen om de mest kresne mobilkundene. Et ultrapikselkamera har færre piksler enn et vanlig kamera, men er til gjengjeld mer lysfølsomt. I praksis har det vist seg at effekten i vakt lys er liten, og at kameraet med ultrapiksler tar dårligere bilder i vanlig lys.

Bloomberg skriver at HTC ikke har villet kommentere påstandene, som skal komme fra en kilde tett på HTC.

Pressekonferanse i oktober

HTC skal ifølge kilden også lansere en ny smartmobil med selfie-kamera. Dette skjer trolig i forbindelse med en pressekonferanse HTC har annonsert i New York 8. oktober. Invitasjonen har overskriften «dobbelt eksponering», uten at det blir sagt noe mer om hva som vil bli presentert.

OM HTC også vil slippe andre nyheter i New York gjenstår å se.

Les også: Større og kraftigere HTC One M8 på vei?

Mer om
annonse