Til hovedinnhold

To nye telefoner med Firefox OS

Både LG og ZTE har lansert hver sin enhet med det åpne operativsystemet.

Mozilla/ZTE/LG/montasje

Som forventet titter det stadig frem nye, spennende mobiltelefoner på Mobile World Congress 2014, som for tiden arrangeres i Barcelona. Nå har både LG og ZTE lansert én ny telefon hver med Firefox OS.

LGs første telefon med FIrefox OS

Dette er LG Fireweb.Foto: firefoxchannel/Youtube

LGs Firefox-skapning går under navnet LG Fireweb, og vi skrev om den da den ble lansert første gang i oktober 2013, i Brasil. Nå er den imidlertid kommet til Europa og Nord-Amerika, og det er den første telefonen fra LG med Firefox OS.

Den har en prosessor på 1 GHz fra Qualcomm, en 4-tommers skjerm med oppløsning på 480 x 320, et 5 megapikslers hovedkamera med blits og 4 GB internminne. Dekselet kan fås i to farger: oransje og blå. Logisk nok; det matcher Firefox-logoen.

Oppfølger fra ZTE

ZTE har på sin side lansert en oppfølger til den allerede eksisterende ZTE Open, som også kjørte på det nettleserbaserte operativsystemet fra Firefox. Den nye telefonen heter ZTE Open C, og er en liten oppgradering fra sin navnebror.

Slik ser ZTE Open C ut.Foto: Faksimile fra Engadget.

ZTE Open C har blant annet en 1,2 GHz-prosessor der den gamle måtte klare seg med 1 GHZ, og skjermen er også oppgradert fra 3,5 tommer til 4 tommer. I tillegg kommer bedre oppløsning, opp fra 480 x 320 til 800 x 640 punkter, 4 GB internminne og et batteri på 1 400 mAh.

Kameraet er faktisk nedgradert, og har gått fra 3,2 til 3 megapiksler. Ikke rare forskjellen, men allikevel et uvanlig trekk fra produsentens side.

Ikke akkurat noen fartsmonstre

La gå: ingen burde kjøpe disse telefonene om de vil kunne kjøre tunge spill eller multitaske i særlig grad. Ingen av de to har særlig kraftig maskinvare, noe som ikke akkurat gjør dem til fartsmonstre. Til gjengjeld har de begge lav pris, og det er nettopp det som er poenget; dette er en mobil beregnet på de som bare vil ha en billig smarttelefon som fungerer.

Både LG Fireweb og ZTE Open C kommer for øvrig med nyeste versjon av Firefox OS, nemlig versjon 1.1. Så om du har lyst på en billig telefon og en ny brukeropplevelse, kan det hende dette er noe for deg.

Les også: Firefox-mobiler utsatt for angrep

(Kilde: Cnet, Engadget)

annonse