Til hovedinnhold

Smartklokke fra Will.i.am

Utfordrer alle de store aktørene.

Will.i.am

Smartklokkemarkedet har nærmest eksplodert, og nå er ingen ringere enn Will.i.am med på leken. Will.i.am er nok mest kjent for the Black Eyed Peas, men har i flere år fungert som en slags teknologipredikant for Intel. Nå er han altså på teknologimarkedet igjen.

Smartklokken har fått navnet Puls, og totalt 35 ingeniører skal ha jobbet med klokken i 2,5 år før den ble klar. Hovedpersonen selv liker ikke å omtale enheten som en klokke, siden han mener det er så mye mer. Selv foretrekker han smartarmbånd eller noe tilsvarende, vi holder oss til smartklokke enn så lenge.

Har det du trenger

Klokken har alt det man forventer av en smartklokke, og byr på kjente applikasjoner som Instagram, Facebook, Twitter og Salesforce.

I tillegg har den funksjoner for foto, e-post, kontaktlister, tekstmeldinger, kalkulator, musikk og ikke minst trening.

Siden Will.i.am er mest kjent for sin musikk er det ikke overraskende at musikkbiten i Puls er sentral. Ifølge musikeren selv er denne nærmest bakt inn i operativsystemet, som en helt essensiell del.

Treningsfunksjonaliteten holder full kontroll på treningen din, og det skal vistnok være en egen app på gang som kan brukes for å dele treningsinformasjon med andre.

«... I need a...»

Puls er kan styres med stemmen, og programvaren for dette har fått navnet Aneeda. Navnet er mest trolig en variant av «I need a...», som kort og godt betyr «Jeg trenger en...». Hvilket er særdeles passende til slik bruk.

Aneeda er ikke utviklet fra grunnen av, men baserer seg på teknologi fra det relativt kjente selskapet Nuance, som blant annet står for det kjente Dragon-programvaren.

Puls kommer i en rekke farger, de mer normale består av svart, hvit, rød, blå, rosa. I tillegg kommer en gullvariant og en gullvariant med diamanter.

Rent teknisk kommer den med 1 GB med systemminne og 16 GB med lagringsminne. Av tilkoblingsteknologier finner vi 3G, WiFi og Bluetooth. I tillegg er både et pedometer og et akselerometer på plass.

Smartklokkene ser endelig ut som armbåndsur:
LGs nye G Watch R er både kompakt og kledelig »

(Kilde: Techcrunch)

annonse