Til hovedinnhold

Verdens største TV-produsent dropper plasma

Enda en spiker i kisten for teknologien.

Kobby Dagan/Shutterstock.com

Plasma-TV-ene har lenge vært en favoritt både blant forbrukere og kritikere, blant annet på grunn av fordeler med sortnivået, fargegjengivelse og responstid. Ikke desto mindre har teknologien sakket langt akterut i et raskt endrende marked og i hard konkurranse med stadig bedre og rimeligere LCD-paneler.

Den store og ledende plasma-produsenten Panasonic meldte i fjor høst at de la ned all produksjon av teknologien, og nå avslutter en annen gigant også produksjonen av plasma-TV-er.

Samsung tar farvel

Nyhetsbyrået Reuters og nettstedet Cnet melder nemlig at verdens største TV-produsent Samsung stanser all plasma-virksomhet innen 30. november i år. Årsaken er den samme som den Panasonic har oppgitt, nemlig sviktende etterspørsel etter panelene.

I en uttalelse fra selskapet heter det ellers at de ønsker å bruke mer ressurser på energi- og materialdelen av virksomheten sin, som skal være i sterk vekst.

Samsung skal også bruke de frigjorte ressursene fra plasma-stansen på å øke fokuset på 4K-teknologien og kurvede TV-er, hvorav begge allerede er blitt viktige satsingsområder for selskapet.

LG fortsetter

Dermed ser det ut til at det virkelig begynner å spøke for plasmateknologien, med to av de største produsentene ute av bildet, men fremdeles er det et glimt av håp for tilhengerne. Som vi meldte i fjor har Samsungs argeste konkurrent LG, som har rundt 25 prosent av plasmamarkedet, indikert at de vil fortsette satsingen på plasma en stund til.

– Vi anerkjenner viktigheten av å gi kundene valgmuligheter. Plasma-TV-er er fortsatt populære hos forbrukere og byr på store skjermer til konkurransedyktige priser, og derfor vil de fremdeles være en viktig del av LGs utvalg, sa selskapet den gangen.

LG gjorde det imidlertid samtidig klart at fremtiden ligger i LED og OLED, og at det er der de største investeringene vil skje. Det er nok med andre bare et spørsmål om tid før plasmateknologien fases helt ut.

Derfor sluttet Panasonic å lage plasma-TV-ene fansen elsket: Vi dro til Amsterdam og fikk selskapets tekniske sjef i tale (Ekstra) »

annonse