Til hovedinnhold

Disse VR-brillene trenger verken en mobil eller PC for å funke

VR-briller kan stort sett deles inn i to hovedkategorier; de som krever en PC og de som benytter mobiltelefon. Nå har det imidlertid dukket opp en tredje variant, nemlig et par VR-briller som fungerer helt uten hjelp fra annen teknologi.

De nye brillene heter «Sulon Q» og ble nylig avduket på produktets egen blogg, hvor de beskrives som verdens første i sitt slag, noe som sikkert kan stemme.

Har alt innabords

Solun Q krever altså ingen former for tilkoblinger, og har alt som trengs for å kjøre VR bygget inn i selve brillene. Maskinvaren til brillene er til og med allerede avslørt, og omfatter blant annet AMDs APU FX-8800P med Radeon R7-grafikk.

Sulon Q.

Dette er en løsning som er beregnet på bærbare PC-er, og kan på ingen måte hamle opp med de maskinvaremessige minstekravene til konkurrenter som Oculus Rift og HTC Vive. Den tekniske kvaliteten blir nok dermed ikke helt sammenlignbar, men så har brillene altså den fordelen at de er helt trådløse.

Solun Q har imidlertid noen andre triks i ermet. Brillene fokuserer nemlig både på virtuell- og såkalt utvidet virkelighet-teknologi, og byr på noe produsenten kaller en «Spatial Processing Unit».

Ennå under utvikling

Dette er en dedikert prosessor som brukes avansert «maskinsyn» til å kombinere ekte og virtuelle elementer, og som skal gi sømløse overganger fra ekte til virtuelle omgivelser. Denne skal også kunne registrere håndkommandoer.

I tillegg skal teknologien på snedig vis gjøre det mulig å vandre omkring for å utforske virtuelle miljøer som virker mye større enn de fysiske omgivelsene man befinner seg i, uten at det er helt klart hvordan dette fungerer i praksis.

Sulon Q er ennå under utvikling, og det er uvisst når de eventuelt kommer på markedet og til hvilken pris. Mer informasjon finner du på bloggen, og se også presentasjonsvideo under.

Google har visstnok et lignende konsept på gang: Ryktene sier at selskapet skal lage VR-briller som verken krever mobil eller PC »

(Via Engadget)

Les også
Slik installerer du Pokémon Go i noen få enkle trinn
Les også
Disse VR-brillene blir mye bedre enn Oculus Rift og HTC Vive
Les også
Dette uvanlige VR-hodesettet har puttet prosessoren i håndkontrolleren
Les også
Sonys VR-briller får aldersgrense
Les også
Googles VR-briller får en helt spesiell egenskap
Les også
Disse VR-brillene fungerer med de fleste mobiler
annonse