Til hovedinnhold

To år gamle iPhone 6 har en feil som fører til at skjermen slutter å fungere

Gruppesøksmål mot Apple er på vei.

Det er ikke bare Galaxy Note 7 som har tekniske problemer. I august meldte vi at det har dukket opp et alvorlig teknisk problem med iPhone 6 som fører til at skjermen på telefonen etter hvert svikter. Apple har ennå til gode å kommentere saken, men nå øker presset mot selskapet kraftig.

Nettstedet Motherboard rapporterer at flere advokatfirmaer i både USA og Canada nå har rettet gruppesøksmål mot Apple på grunn av feilen som er oppdaget i iPhone 6-telefonen.

Les også: TEST: iPhone 7 »

Stille fra Apple

Bakgrunnen for søksmålene skal hovedsakelig være at Apple hittil ikke har tilbudt seg å reparere eller erstatte de rammede telefonene gratis, noe som har tvunget mange forbrukere til å rett og slett kjøpe ny telefon.

Problemet skal ligger her, i kontrollbrikkene, eller «Touch IC»-brikkene, til berøringsskjermen.

Apple skal altså ikke selv ha kommet med noen offisiell bekreftelse på at problemet eksisterer, men selskapet har levert inn rettsdokumenter som viser at Apple er høyst klar over problemet.

Problemet med iPhone 6 har fått navnet «Touch Disease» og arter seg ved at berøringsfunksjonaliteten gradvis forsvinner samtidig som at det dukker opp en blinkende, grå stripe helt øverst på skjermen.

Feil med kontrollbrikkene

Nettstedet iFixit, som først undersøkte problemet grundig, kom frem til at problemet ikke ligger i selve skjermen, men derimot i kontrollerbrikkene til berøringsskjermen på innsiden av telefonen. Disse brikkene konverterer berøringen på skjermen til signaler som telefonen bruker til å utføre de ulike oppgavene.

Problemet skal være at kontakten mellom kontrollerbrikkene og hovedkortet kuttes, som altså betyr at det ikke hjelper å simpelthen bytte ut skjermen. Det er ennå uvisst hvor utbredt problemet er, men et California-basert advokatfirma fortalte Motherboard at rundt 10 000 personer har kontaktet firmaet om å være med på gruppesøksmålet.

Hvor saken ender, og hvorvidt Apple skal komme med noen offisielle uttalelser, gjenstår å se.

Note 7-problemene er nok enda et hakk med alvorlige: Vi har nå tatt telefonen ut av vår toppliste foreløpig »

annonse