Dette er Nvidias kraftigste skjermkort noensinne

Nye Quadro P6000 rydder konkurrentene av banen.

Nvidia lanserte nettopp sitt nye Titan X-skjermkort basert på Pascal-arkitekturen, det kraftigste kortet selskapet hittil har lansert. Men allerede nå har Nvidia dratt sløret av et enda mer muskuløst skjermkort, nemlig den nye Quadro-modellen P6000.

Quadro P6000 er altså også basert på den nye Pascal-arkitekturen og byr på solide 3840 CUDA-kjerner. Ytelsen ligger ifølge Nvidia på saftige 12 teraflops, én teraflops mer enn det nye Titan X-kortet.

24 GB minne

I tillegg skilter Quadro P6000 med hele 24 GB minne, som er dobbelt så mye som Titan X. Nvidia sier kortet er beregnet for avanserte arbeidsstasjoner som benyttes til tunge, grafiske oppgaver innen for eksempel design og ikke minst virtuell virkelighet. Titan X er på sin side primært ment for spill.

Dette er imidlertid ikke det eneste nye Quadro-kortet Nvidia har i ermet. Selskapet har også dratt sløret av lillebroren Quadro P5000, som heller ikke noe måte blir noen sinke. P5000 byr på 2560 CUDA-kjerner, en ytelse på 8,9 teraflops og 16 GB minne.

De to nye kortene P6000 og P5000.

De nye skjermkortene skal bli tilgjengelig til høsten, men ennå foreligger det ikke noe nærmere lanseringstidspunkt. Prisen er også uviss, men billige blir de såvisst ikke. Du kan registrere deg hos Nvidia for å motta flere detaljer etter hvert som disse blir tilgjengelige.

AMD lanserte flere spennende ting:
Derfor utstyrer AMD grafikkortet med egen SSD » (Digi.no)

(Via TechRadar)

Les også
Ytelsestest: Nvidia Titan X Pascal: Så kraftig er verdens raskeste grafikkort
Les også
Nå kommer Pascal til bærbare
Les også
Nå har Nvidia Titan X blitt lansert i Norge
Les også
Nvidias GTX 1060 er lansert
Les også
Nvidia: Så godt yter GTX 1070
annonse