Til hovedinnhold

Fikk mobilregning på 200 000 kr

I januar i år ble Haiti rammet av et kraftig jordskjelv som drepte 220 000 mennesker. Den amerikanske kvinnen Kerfye Pierre var blant de som overlevde.

Hun bestemte seg for å bli igjen og hjelpe til med opprydningen på øya i tiden etter jordskjelvet.

Da 27-åringen kom hjem til USA ventet en regning på 35 000 dollar, eller over 200 000 norske kroner.

LES OGSÅ: - Ville hjelpe Haiti-ofrene

- Det kan ikke være mulig!
Mobiloperatøren T-Mobile hadde innvilget midlertidig fri bruk av mobilenfor alle sine kunder som befant seg på Haiti. Dette gjaldt imidlertid kun taleanrop - ikke SMS og datatrafikk - og den detaljen hadde ikke Pierre fått med seg, ifølge Mobil.nu.

Fordi mobilnettene var ustabile på Haiti brukte Pierre fortrinnsvis SMS og Facebook på mobilen til å varsle familie og venner om hvordan det gikk, fordi dette fungerte bedre enn å ringe. Sjokket var stort da hun så mobilregningen:

- Jeg var liksom.. det kan ikke være mulig! sa Pierre ifølge CNN.com, men da hun kontaktet T-Mobile fikk hun beskjed om at dette var regningen hun måtte betale.

Hun hevder at hun ville godtatt regningen hvis hun hadde fått tydelig beskjed om at fritaket kun gjaldt taleanrop. I ettertid har hun fått kuttet regningen ned til om lag 5 000 dollar - drøyt 30 000 kroner -, men hun føler fortsatt at det er urimelig.
SE OGSÅ: Advarer mot å bruke mobil på danskebåten

Mer om
annonse