Tek.no

Nyhet

Ny og nyttig Posten-app

29 Jan 2011 08:44Først publisert 17 Aug 2010 13:40
annonse

Har du en Android-telefon har du nå mulighet til å laste ned den ferske applikasjonen Sporing fra Posten. En tilsvarende iPhone-app skal også være på vei.   

Denne tjenesten lar deg søke opp sporingsnummer på pakker og finne nærmeste postkontor på kartet - direkte på mobilen. Tidligere har du måttet vente på en hentelapp i postkassa eller sjekke sporingsnummer via Postens nettsider.

Bak den nyttige applikasjonen står en liten gruppe glupe programmeringsstudenter som har utviklet tjenesten på oppdrag for Posten.

Nøkkelfunksjoner
Sara Hellsten og tre av hennes medstudenter på Norges Informasjonsteknologiske Høyskole (NITH) fikk i oppdrag av Posten å utvikle en sporingsapplikasjon, noe som ble gruppens bacheloroppgave. Vi ba den unge utvikleren forklare i korte trekk hvordan sporingstjenesten til Posten fungerer:

  • Hjertet i applikasjonen ligger i selve sporingen – med søkehistorikk i form av en liste der brukeren har oversikt over alle tidligere søk.
  • Elementer i listen kan navngis, oppdateres og slettes av brukeren.
  • Detaljert informasjon som hvor sendingen er, størrelse og vekt skal være tilgjenglig for brukeren.
  • Brukeren får en elektronisk hentelapp i applikasjonen for å ta med på postkontoret.
  • Hentelappen består av en strekkode generert utifra kollinummeret på sendingen.
  • Det er mulig å dele dine tanker om sporingsapplikasjonen og sendingen du venter på i sosiale medier, i dette tilfellet Facebook.
  • Utifra telefonens lokasjon skal det være mulig å finne veien til de nærmeste postkontorene. Dette skal presenteres både i en liste og i kart.

annonse

- Kjempefornøyd!
Foreløpig er altså Posten-applikasjonen kun tilgjengelig på Android-telefoner. Hellsten bekrefter imidlertid at de også har laget en iPhone-versjon og sier hun tror denne også vil bli tilgjengelig i App Store etter hvert.
- Det å lage en mobilapplikasjon var Postens idé, men noe vi som studenter definitivt var interessert i ettersom mobilutvikling virkelig er noe som ligger i tiden. Den konkrete oppgaven var å lage en sporingsapplikasjon for Android og iPhone-plattformene. Applikasjonen skulle se så lik ut som mulig uavhengig av plattform, men samtidig ta i bruk de generelle retningslinjene for det enkelte OS-et, sier Hellsten til Mobilen.no.

Vi har bare så vidt prøvd applikasjonen, men den virker veldig nyttig og er samtidig enkel å bruke.

Er du selv fornøyd med resultatet?

- Jeg er kjempefornøyd! Jeg er stolt over hva vi som studenter fikk til innenfor et for oss rimelig nytt utviklingsområde. Android er utrolig spennende å jobbe med, svarer hun.

annonse

- Selv om vi alle sammen var utdannet innen Java, er det andre ting som spiller inn når du skal lage en god applikasjon for Android; Minnehåndtering, skjermstørrelse og generell ytelse er noe helt annet enn når du utvikler for web eller desktop. Brukergrensesnittet ble utviklet i samarbeid med erfarne konsulenter innenfor dette. Et godt gjennomarbeidet grensesnitt er veldig viktig når du utvikler for mobil, legger Hellsten til.

Applikasjonen Sporing (Posten) kan lastes ned gratis i Android Market.
Se også disse Android-appsene:

Les også
40 000 nye Android-apps på vei
Les også
Spillene flommer til Windows Phone
Les også
Ukens app: IMDb for sofagriser
Les også
Ny Facebook-app til Android
annonse

Les også