Til hovedinnhold

– Symbian ^4 får NFC

Near Field Communication (NFC) har vært på mobilprodusentenes tunger i årevis. Likevel er det et godt stykke igjen før NFC er et kjent begrep for den jevne mobilbruker, i hvertfall her i Norden og Europa.

Ser mot 2011

Nå trekker imidlertid Nokia frem teknologien igjen. Under arrangementet Mobey Forum i Helsinki i Finland nylig, annonserte Anssi Vanjoki, visepresident for marked i Nokia, at selskapet ville fokusere mer på NFC til neste år. Da kommer nemlig neste versjon av operativsystemet for Nokias smarttelefoner, Symbian ^4, skriver Boy Genius Report.

NFC-teknologien innebærer at du kan bruke mobilen din til å kommunisere med elementer rundt deg i hverdagen, som for eksempel interaktive reklameplakater, billettautomater, betalingsterminaler og infokiosker.

10 centimeter

Teknologien har en rekkevidde på rundt 10 centimeter, slik at du i de fleste tilfeller må holde mobilen inntil elementet du vil kommunisere med. NFC kan samarbeide både md RFID- og Bluetooth-teknologiene, og fremtidige NFC-løsninger vil nok være et samarbeid mellom to eller flere av disse.

NFC er ikke et ukjent begrep i andre deler av verden. I Japan har mobilbrukere kunnet bruke denne teknoligien siden 2004.

Her i Norge har både operatører og andre bedrifter til en viss grad leflet med teknologien. Allerede i 2007 fortalte Telenor at de testet ut NFC.

Foreløpig er det svært få bedrifter som har tatt i bruk NFC her til lands. Dette skyldes også at det hittil finnes veldig få telefoner med støtte for teknologien. Den seneste mobiltelefonen med NFC som ble lansert i Norge, er Nokia 6216 Classic. Denne ble først presentert i april i fjor. Denne telefonen er for øvrig ikke lenger i salg.

(Kilde: Boy Genius Report)

annonse