Nyhet

Nå får du Raspberry Pi enda billigere

Rimelig mini-PC nå i enda rimeligere variant.

Den lille datamaskinen Raspberry Pi er ikke beryktet for å være svindyr med sin prislapp på under tohundrelappen, men nå kommer en enda billigere utgave.

Foreløpig har skolebarn, datanerder og andre entusiaster kunne brynt seg på den såkalte Model B-utgaven av mini-PC-en. Nå gjør også lillebror Model A sin entré, og Europa er inntil videre det eneste stedet hvor denne er tilgjengelig.

Én tredjedels energiforbruk

Model A er altså en nedtrimmet utgave av Model B. Veiledende pris er skrelt ned fra cirka 200 kroner til 140 kroner, antall USB-porter er dyttet ned fra to til én, og minnet er redusert fra 512 MB til 256 MB. Samtidig følger det ikke med noen ethernetport.

Den billigere utgaven bruker i tillegg langt mindre strøm enn sin mer kraftige slektning – én tredjedel for å være nøyaktig (100 mA i stedet for 300 mA).

140-kronersmaskinen egner seg derfor godt til batteri- eller soldrevne enheter som fjernsensorer, trådløse nettverksforsterkere, roboter eller andre entusiastprosjekter.

Europeisk eksklusivitet

Europa er som nevnt det eneste stedet hvor Model A er tilgjengelig foreløpig. Denne eksklusiviteten vil derimot være kortvarig, for resten av verden kan vente seg den vesle kraftpluggen om ikke altfor lenge. Forsinkelsen skyldes ifølge Raspberry Pi Foundation «papirarbeid».

Maskinen er å få tak i hos forhandlerne RS Components og Element 14.

(Kilde: Raspberry Pi)

Les også
Knøttemaskinen Raspberry Pi har nådd stor milepæl
Les også
Han vil la knøttemaskinen Raspberry Pi styre huset ditt
Les også
Denne spillmaskinen er laget av Raspberry Pi
Les også
Gigabyte lanserer kraftig mini-PC for selvbyggere
Les også
Knøtte-PC-en som skal jobbe som en supermaskin
Les også
Med dette kan du bygge din egen Mac
Les også
På jakt etter et solid alternativ til Raspberry Pi?
Les også
Raspberry Pi får egen app-butikk
Les også
Raspberry Pi moddet til knøttliten arkademaskin
Les også
Raspberry Pi får mer minne
annonse