Nyhet

Nå har Ubuntu fullverdig Netflix-støtte

Ventetiden er over for Ubuntu-brukerne.

Som de fleste sikkert vet er det fullt mulig å kjøre strømmetjenesten Netflix på en rekke Linux-baserte enheter, men den offisielle Netflix-støtten på stasjonære PC-er med operativsystemet har hittil uteblitt og gjerne krevd diverse tekniske omveier.

Nå har blant andre Engadget og The Verge fått med seg at en formell Netflix-støtte for Linux omsider har ankommet. Nyheten kommer i form av en melding på Ubuntu-forumet av Netflix-ingeniøren Paul Adolph.

Kjører stabilt i Chrome

I meldingen heter det at Netflix nå kan kjøres stabilt med Googles nettleser Chrome i versjon 14.02 av Ubuntu. Ubuntu er blant de mest utbredte Linux-distribusjonene og hovedsakelig beregnet på stasjonære datamaskiner.

Hovedgrunnen til at dette nå er mulig er at strømmetjenesten har gått bort fra Microsofts Silverlight-teknologi for videostrømming og over til HTML5-løsningen, som vi rapporterte om i april i fjor.

For å gjøre det hele litt mer teknisk informerer Netflix-ingeniøren imidlertid om at operativsystemet må ha installert den nye versjonen av noe som heter NSS (Network Security Services), nærmere bestemt versjon 3.16.2.

Fungerer allerede med mange Linux-enheter

NSS er en sikkerhets-plugin som har til hensikt å beskytte strømmingen mot piratvirksomhet. Ifølge Engadget kjører den nåværende 14.04-versjonen av Ubuntu en eldre utgave av NSS, men vil snart bli oppdatert med den nye utgaven.

Nyheten kan nok sies å være forventet, da Netflix allerede fungerer med blant annet det utbredte, Linux-baserte operativsystemet Android og andre Linux-enheter som for eksempel strømmepinnen Roku.

Netflix er populære saker: Hos Telenor står tjenesten for 20 prosent av den totale bredbåndstrafikken »

Les også
Netflix skal gjøre det filmselskapene frykter
Les også
Vil at Netflix skal bannlyse alle VPN-brukere
Les også
Derfor hakker ikke Netflix og YouTube på trege linjer
Les også
Netflix tester egen anonym-titting
Les også
Tre ganger så mange nordmenn bruker nå Linux
Les også
Så mye hjalp det Netflix å betale for bedre Telenor-hastighet
annonse