Tek.no

Nyhet

Nå kommer BenQ også med en lynrask G-Sync-skjerm

Den 24-tommers spillskjermen skal tilby mer valgfrihet.

Rolf B Wegner
6 Aug 2014 14:00

BenQ kan nå melde at de vil bli med på Nvidias G-Sync-eventyr, og skal lansere en egen G-Sync-skjerm i løpet av høsten – ved navn BenQ XL2420G. Selv omtaler BenQ skjermen som en hybridskjerm, som skal være den første i verden av sitt slag.

Poenget er at brukerne selv kan velge om de vil kjøre med Nvidias G-Sync-teknologi, eller om de vil velge de klassiske alternativene til BenQ. Hvorvidt skjermen støtter AMDs FreeSync har vi dog ikke fått rede på, men hvis BenQ kommer tilbake til oss vil vi oppdatere saken.

AMDs G-Sync-killer er nemlig rett rundt hjørnet – her er det i aksjon » (Ekstra)

Brukes i turneringer

BenQ er ingen nykommere innen spillskjermer. De har lenge levert særdeles gode spillskjermer, og brukes fast i spillturneringer som Intel Extreme Masters. Med XL2420G aner vi en fortsatt sterk tilstedeværelse, og en sterk utfordrer til den G-Sync-skjermen som til nå har stukket av med mest oppmerksomhet: Asus ROG Swift PG278Q.

Det LED-baklyste TN-panelet i skjermen er på 24 tommer, med en oppfriskningshastighet på hele 144 Hz. Den kan også by på en grå-til-grå responstid på ett eneste millisekund. Av innganger finner vi DVI-DL, to stykk HDMI og DisplayPort 1.2.

At skjermen støtter G-Sync åpner også for at Nvidia-baserte skjermkort skal kunne snakke med den. Ved å synkronisere bildene som tegnes opp på skjermen med det som leveres av grafikkprosessoren skal det skapes bedre flyt og jevnere bilder.

Vi falt virkelig for G-Sync-teknologien som BenQ nå tar i bruk:
Den er faktisk så bra som Nvidia påstår, men alle får ikke nytte av den »

Spill som proffene

Som nevnt støtter skjermen også de klassiske alternativene til BenQ. Det betyr at du kan kjøre flere ulike profiler, alt etter spill eller hva du egentlig driver med. BenQ byr også på egne løsninger som «Motion Blur Reduction» og «Flicker-free Technology», som begge er ment å skulle forbedre bildet.

En annen artig egenskap er at du kan laste ned ulike spillprofiler til skjermen, og dette er de samme som brukes av ulike proffspillere.

Noen priser eller informasjon om tilgjengelighet er enda ikke klart, men en gang i løpet av høsten skal skjermen være klar for markedet. Sett opp et prisvarsel i Prisguide, så sender vi deg en e-post så snart skjermen har begynt å dukke opp i butikkenes prislister.

For litt siden fikk vi testet en annen lekker G-Sync-skjerm:
Asus ROG Swift PG278W byr på bildekvalitet og spillglede i skjønn forening »

Les også
Asus ROG Swift PG278Q: Bildekvalitet og spillglede i skjønn forening
Les også
Acers nye 4K-skjerm gir deg G-Sync
Les også
«G-Sync-knuseren» fra AMD blir gratis for alle
annonse

Les også