Tek.no

Nyhet

Periscope blir den nye, store snakkisen

Dette er Twitters egen Meerkat-killer.

Twitter
Joachim Froholt
26 Mar 2015 14:09

For noen uker siden dukket det opp en spennende strømmetjeneste ved navn Meerkat. Den lar brukerne strømme video direkte fra mobilene sine – mens de filmer. I utgangspunktet ble videostrømmen formidlet via Twitter.

iPhone-appen. Foto: Twitter

Nå har Twitter lansert sitt eget alternativ – Periscope. Dette er ikke noe de har kastet sammen i hui og hast som et svar på Meerkat, men et system som har vært under utvikling i lang tid.

Strøm det du filmer – direkte

Periscope lar brukerne gjøre akkurat det samme som Meerkat – ta opp mobilen og filme med en gang det skjer noe spennende rundt dem, og så la filmen strømmes ut på nettet.

I stedet for å vise vennene dine ferievideo når du kommer hjem, kan du altså dele ferieminnene med dem når de skjer.

Periscope har noen fordeler som ikke Meerkat har. Du kan for eksempel velge om du vil strømme til alle som følger deg, eller bare utvalgte venner.

Det er også mulig for folk å se det du strømmet senere, uten at du manuelt må laste videoen opp på for eksempel YouTube. Om du ikke ønsker at en video du lager skal kunne spilles av igjen senere, ordner du det med ett trykk.

I tillegg er det mulig å vise at man setter pris på en videostrøm ved å sende hjerter til personen som strømmer. Jo flere hjerter en person har fått, jo høyere rangeres han eller hun.

Periscope er for øyeblikket kun tilgjengelig som en iPhone-app. En Android-versjon skal imidlertid lanseres innen kort tid, ifølge The Verge.

Apropos direktestrømming av video
Visste du at du kan se jorden direkte på webcam fra ISS?

(Kilde: The Verge)

annonse

Les også