Nyhet

Nordmenn kaster seg over biler med alternative energikilder

Norge ligger helt i toppsjiktet i Europa når det gjelder salg av el-og hybridbiler.

Salget av biler med alternativ energikilder går så det griner i Europa, og lille Norge er blant landene som står for den aller sterkeste veksten i vår verdensdel. Dette kommer frem i en fersk kvartalsrapport utarbeidet av organisasjonen European Automobile Manufacturers' Association (ACEA).

Ifølge rapporten gikk salget av biler med alternative energikilder i EU og EFTA opp med hele 21 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, og lå på 159 103 biler. Elbiler har den sterkeste veksten, med en økning på vanvittige 65 prosent i EU- og EFTA-området.

Norge høyt oppe

Av enkeltnasjonene var Norge blant dem med størst prosentvis økning når det gjelder omfavnelse av biler med miljøvennlig teknologi. Salget her på berget gikk opp med hele 74,1 prosent, fra 6670 solgte biler i andre kvartal 2014 til 11 614 biler i andre kvartal i år.

Elbiler kommer i mange varianter. Dette er BMWs i3. Foto: Art Konovalov/Shutterstock.com

Blant landene som er omfattet av ACEAs undersøkelse er det bare Litauen, Ungarn, Tsjekkia og Danmark som hadde en høyere vekst i salget.

Disse tallene gjelder altså for både elbiler, hybridbiler og andre biler med alternative løsninger, hovedsakelig naturgass. Når det gjelder elbiler spesifikt gikk det norske salget opp med 100 prosent, altså en dobling, fra 4456 til 8914 biler.

Hybridbil-salget opp med 22,6 prosent

Dette er riktnok også en solid økning, men i elbil-kategorien var det likevel mange andre land som lå høyere enn Norge i ACEAS rapport.

I kategorien hybridbiler var veksten en god del svakere, men på ingen måte dårlig. I Norge gikk salget av hybridbiler opp med 22,6 prosent, fra 2202 biler i andre kvartal i fjor til 2700 biler i andre kvartal i år. Det totale salget av hybridbiler i EU og EFTA gikk opp med 22,4 prosent.

Naturgassdrevne biler er ennå en liten kategori her til lands, og i andre kvartal i år registrerte ACEA ingen nyregistreringer av slike biler i Norge. For flere detaljer kan du studere ACEAs ferske rapport i sin helhet.

Det kommer stadig flere elektriske kjøretøy: Dette er et nytt, elektrisk rullebrett »

(Via Engadget)

Les også
Denne «robot-slangen» lader elbilen helt på egen hånd
Les også
– Tesla vurderer Uber-lignende tjeneste – med selvkjørende biler
Les også
Her setter den knøttlille elbilen ny akselerasjonsrekord
Les også
Apple utvikler trolig BMW-inspirert elbil
Les også
Tesla får kanskje en ny og mektig konkurrent
Les også
Snart kan det bli dyrere å kjøpe elbiler
annonse