Tek.no

Nyhet

Nå kan du skaffe deg en bærbar Commodore 64

Unikt tilbud for de nostalgiske.

www.sd2iec.co.uk
3 Des 2014 16:51

Mange selvbygger-prosjekter er inspirert av nostalgiske følelser, noe vi tidligere har sett i form av for eksempel en miniatyrversjon av den originale Mac-en fra 1984 og en håndholdt utgave av Nintendos gamle NES-konsoll.

Commodore 64 er en annen maskin som har en spesiell plass i hjertet til mange godt voksne datainteresserte, og tilbake i 2011 kunne vi melde at maskinen hadde «gjenoppstått» i en ny og oppgradert versjon. Det var imidlertid bare en PC i C64-innpakning, men nå melder nettstedet Geek at den klassiske datamaskinen på nytt har stått opp fra de døde, denne gangen i laptop-format.

Bygget av C64DTV

Den unike C64-laptop-en, som har fått navnet C64p, er riktignok ikke laget av innmaten til den opprinnelige maskinen, men snarere av den såkalte «C64 Direct-to-TV» (C64DTV). C64DTV kom ut i 2004 og er en slags kompakt Commodore 64 som ble bygget inn i en joystick. Den kan kobles direkte til en TV og kommer med innebygde spill.

Byggingen var en komplisert prosess, ifølge utvikleren.Foto: www.sd2iec.co.uk

Mannen bak C64p puttet altså simpelthen denne maskinvaren inn i kabinettet til en ribbet, bærbar PC, og med en god dose triksing, miksing og mekking fungerer apparatet altså som en Commodore 64 du både kan spille på og kjøre programmer.

For de puritanske kan det nevnes at C64DTV-maskinvaren ikke er 100 prosent identisk med C64-maskinvaren. Den har for det første vesentlig mer minne, «hele» 2 MB, og kan også vise 256 farger, der originalen kun taklet 16 farger.

Tilgjengelig for salg

Maskinen har ellers en 7-tommers LCD-skjerm med en oppløsning på 480 x 234 piksler, og til spill kan du velge mellom om du vil bruke en berøringsflate eller en god, gammeldags joystick, om du foretrekker den komplette retro-opplevelsen.

Den har også to innebygde høyttalere og et batteri på 1800 mAh, som utvikleren sier vil vare i rundt 3,5 timer ved normal belastning.

C64p vil bli bygget i et svært begrensent antall, og du må også være forberedt på å punge ut dersom du vil sikre deg et eksemplar. Utvikleren har lagt maskinene ut for salg på eBay, hvor det siste budet i skrivende stund ligger på 595 britiske pund, altså cirka 6500 kroner for én enhet. Mer informasjon og flere bilder finner du på produktets hjemmeside.

I fjor fikk vi kloa i forgjengeren til Commodore 64: Her pakker vi opp en VIC 20 med original innpakning »

(Via Liliputing)

Les også
Har du hørt om denne Commodoren? Den ble solgt for 174 000 kroner
Les også
Denne «laptop-en» inneholder både PlayStation 4 og Xbox One
Les også
Vi pakker opp en Commodore fra 80-tallet
Les også
Super-Commodore 64 kommer før jul
annonse

Les også