Tek.no

Nyhet

Snasent småkabinett med plass til det viktigste

Jonsbo UMX1 Plus er Mini-ITX-kabinettet som har rom for skikkelig strømforsyning og skjermkort.

Cooltek / Shutterstock
16 Des 2014 05:40

Tyske Cooltek viser lovende takter om dagen. Tidligere denne måneden tok vi en lang og hard kikk på Jonsbo W2, som kommer fra nettopp denne produsenten. Kompakte Jonsbo W2 fikk et anbefaltstempel fra oss, og tar hovedkort opp til full ATX-størrelse.

Men for oss som liker det ekstra smått, blir selv dette litt for stort og kraftig. Og da er det bra at det nå kommer et mindre alternativ – under Jonsbo UMX-serien.

Jonsbo UMX1 Plus heter det nye snasne kabinettet, som dessuten finnes i en versjon med vindu. UMX1 Plus tar kun hovedkort i Mini-ITX-størrelse, men der visse andre kabinetter som gjør dette – eksempelvis Lian Li PC-TU100 – gjerne også krever små SFX-strømforsyninger og ekstra korte grafikkort, har Jonsbo UMX1 Plus litt mer plass innabords.

I dette kabinettet er det nemlig mulig å benytte en vanlig ATX-strømforsyning med opp til 16 centimeter lengde, mens grafikkortet kan være hele 27 centimeter langt – det er akkurat nok til et fullengdes Nvidia GeForce GTX 980 dersom du lurer på det.

Makshøyden på prosessorkjøleren er for øvrig oppgitt til 13 centimeter.

Aluminium og stål

Kabinettets vekt på 3,2 kilogram er det i hovedsak metallet som står for. Rammeverket består nemlig av en SGCC-stålramme med tykkelse mellom 0,8 og 1,0 millimeter, mens kledningen er i børstet aluminium. Sidepanelene skal ha en tykkelse på respektable 2,0 millimeter og hviler visstnok på en silikonpute for å hindre vibrasjoner.

De strategiske målene er på 16,0 x 30,0 x 34,5 centimeter. Innvendig er det plass til to harddisker eller SSD-er i bunnen av kabinettet. Trenger du DVD-brenner, må du belage deg på en ekstern USB-variant. Fire USB-porter sitter i fronten, så det burde ikke være noe problem.

Jonsbo UMX1 Plus kommer i umalt, altså aluminumsølvgrå, og sort utførelse.

En 120 millimeters vifte i toppen av kabinettet sørger for frisk luft, og kan eventuelt suppleres med en på 80 millimeter i bakkant.

Jonsbo UMX1 Plus vil med tiden bli tilgjengelig også her på berget, og kommer da til å koste mindre enn storebror UMX2. Vil du vite når og hvor mye, er det en fordel å melde seg på vårt prisvarsel.

Varsle pris for Jonsbo UMX1 Plus
Varsle pris for Jonsbo UMX1 Plus m/vindu

Bli til Lian Li-fabrikken:
Slik lager de noen av verdens beste kabinetter >>> (Ekstra)

(Kilde: Cooltek)

Les også
BitFenix Pandora: Spesialutviklet til Steam Machine-bruk
Les også
Jonsbo W2: Dette PC-kabinettet er usedvanlig godt gjennomført
Les også
Lydløst hovedkort for deg som vil bygge smått
Les også
Lian Li PC-TU100: Elegant knøttekabinett med plass til en spillmaskin
Les også
Slik lager de noen av verdens beste kabinetter
annonse