Tek.no

Nyhet

Skulle ta sin første selfie – ble anmeldt for pedofili

Dagens mest absurde historie.

Faksimile fra Daily Mail Australia/Teknofil.no/montasje
Torstein Norum Bugge
15 Mai 2015 08:57

Selfier er vanligvis ganske harmløse, men som en australsk trebarnsfar nylig fikk erfare, kan det fort gå galt. Fryktelig galt, ifølge nettstedet Naked Security. Mannen i 40-årene skulle ganske enkelt ta en selfie – sin første noen sinne – men endte samtidig opp med å bli anmeldt for pedofili.

Rett foran ham satt det nemlig en flokk barn, som mannen slett ikke så før selfien var tatt. Han sa derfor til barna at han «snart var ferdig» og bare skulle «ta en selfie for å sende til barna» sine.

Da moren kom tilbake til «åstedet», fortalte barna henne om hendelsen. Hun trodde – kanskje ikke helt uberettiget – at mannen var pedofil, og gikk til sikkerhetsvaktene. Sammen fant de mannen, og fikk tatt et bilde av ham før han forlot senteret.

La ut bilde på Facebook

Dette bildet tok moren av mannen da han var på vei ut av senteret. Foto: Skjermdump fra Facebook

Lykkelig uvitende om dette, fikk mannen seg et sjokk da han logget seg på Facebook dagen etterpå. Moren hadde lagt ut bildet på det sosiale mediet, med en tilhørende tekst der det stod at hun hadde varslet politiet og anmeldt saken:

«Ok, folkens, ta en titt på denne mannen. På Knox-senteret i dag gikk han opp til barna mine mens de satt i barneklærseksjonen og så på Frozen-filmen, og sa «Hei, unger.» De så opp, og han tok et bilde, og så sa han at skulle sende bildet til 16-åringen sin. Jeg fjernet barna umiddelbart, og tok dem til sikkerhetsvaktene ved inngangen, og så fulgte jeg etter dem og tok et bilde av ham før han dro. Senterledelsen gikk rett på sak og det gjorde politiet også, så jeg håper de tar ham. Politiet sa at hvis han er en registrert sexforbryter så vil han bli straffet, dette skjedde på Knox, hold barna deres trygge.»

Ville bare ta Darth Vader-selfie

Mannen dro umiddelbart ned på politistasjonen og forklarte seg. Der beviste han også sin uskyld med bildet han hadde tatt. Bak ham stod det ganske enkelt en plakat av Darth Vader, som han skulle sende til barna sine som en «...teit pappa-spøk».

Politiet trodde ham, men skaden var skjedd. Hele familien hans, vennene hans og kollegene hans hadde sett innlegget, og både barna, kona hans og han selv var knust av hendelsen.

Moren som la ut bildet tok riktignok ned Facebook-innlegget, men det hjelper lite, skal vi tro mannen. Innlegget han selv skrev for å avkrefte ryktet, har nemlig bare blitt lest 1/50 av gangene det originale innlegget ble lest.

Det kan skje verre ting når du skal ta bilde av deg selv også:
Dødsårsak: selfie »

(Kilde: Nakedsecurity)

annonse

Les også