Tek.no

Nyhet

– Apple-bilen kommer i 2020

Satser hardt på en Tesla-konkurrent, hevder Bloomberg.

Montasje: Apple/Tesla/Teknofil.no
Joachim Froholt
20 Feb 2015 11:01

Det virker mer og mer sannsynlig at ryktene om at Apple jobber med en egen elbil stemmer.

Aggressive planer

Tidligere denne uken rapporterte anerkjente Wall Street Journal at selskapet hadde satt et stort team på prosjektet, og nå er det Bloombergs tur til å uttale seg.

De har snakket med «mennesker med kjennskap til saken», som hevder at Apple jobber for å kunne starte produksjonen av sitt elektriske kjøretøy så tidlig som i 2020.

Apple har allerede tatt et lite skritt inn i bilindustrien med CarPlay. Foto: Apple

Bloomberg påpeker at det er vanlig at utviklingen av en ny bil tar fra fem til syv år, og at Apples aggressive mål viser at dette er en viktig satsning for dem.

Apple har selvsagt ikke kommentert saken.

– Tidligere Ford-ingeniør leder prosjektet

Wall Street Journal hevdet tidligere denne uken at prosjektet, som visstnok kalles «Project Titan», ledes av tidligere Ford-ingeniør Steve Zadesky.

Teknologinettstedet Cnet skriver at selskapet også skal ha ansatt Johann Jungwirth, som frem til september i fjor var sjef hos Mercedes-Benz Research & Development i Nord-Amerika.

Apples hovedkvarter i Cupertino. Foto: Joe Ravi (CC BY-SA 3.0)

Nettstedet påpeker også at Apple var i diskusjoner med elbil-produsenten Tesla i fjor, og at målet visstnok var å kjøpe selskapet.

Apple trenger heller ikke å produsere bilen selv. Ifølge Wall Street Journal har de vært i diskusjoner med flere uavhengige bilprodusenter, slik som østerrikske Magna Steyr.

Teknologigiganten skal ha vanvittige 1,35 billioner kroner (178 milliarder dollar) på bok, og bare i siste kvartal alene gikk de 137 milliarder kroner (18 milliarder dollar) i pluss.

Kanskje ikke så rart, da, at de ser etter nye områder å investere i.

Med alt dette snakket om Apple er det lett å glemme Tesla
Nylig ble deres «model X» fanget på film i USA

(Kilder: Bloomberg og C-Net)

Les også
– Apple vil lage TV og elbil
annonse