Til hovedinnhold

Sony slipper nettbrett og to nye armbånd

Satser endelig på Android Wear og mer kompakte nettbrett.

Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Finn Jarle Kvalheim

Berlin/Tek.no: Etter ukevis med rykter og lekkasjer er Sonys høstnyheter offisielle. Under dagens pressekonferanse her i Berlin, fikk vi selskapets to nye toppmodeller, Xperia Z3 og Xperia Z3 Compact. I tillegg til disse viste Sony frem et nytt nettbrett og to nye, smarte, armbånd.

Kjært barn har mange navn, heter det. Vi mistenker at Sony er litt i overkant glade i sitt nye nettbrett, som de har døpt Sony Xperia Z3 Tablet Compact.

Kompakt og vanntett

Det nye nettbrettet er svært tynt, og er i tillegg vanntett.Foto: Sony

Selv om navnet er en aldri så liten munnfull, lever iallfall nettbrettet opp til siste delen av det. Sonys nye nettbrett har en skjerm som er åtte tommer stor, og veier under 300 gram. Det gjør det til ett av de mest kompakte nettbrettene på markedet.

Sony ledet an på veien mot vanntette toppmobiler, og gjør det samme for nettbrett. Også Xperia Z3 Tablet Compact tåler en dukkert. Det er det svært få andre nettbrett som gjør. Dermed kan du trygt ta med deg det nye Sony-nettbrettet ut på en regnvåt høstdag, eller ut i båten på en solskinnsdag med bading.

Godt å holde, og raskt i bruk

Akkurat som telefonene har nettbrettet all den viktigste teknologien, selv om Sony ikke trekker spesifikasjonene like høyt som LG og Samsung har gjort den senere tiden. Her er det snakk om en Snapdragon 801-brikke fra Qualcomm, og skjermen har vanlig full-HD-oppløsning.

Vi opplever uansett skjermen som skarp og god, og hastigheten i menyer er det ingenting å si på. Det syltynne brettet veier lite, og har en fint avrundet ramme rundt skjermen som gjør det godt å holde i.

Større Xperia Tablet?

Navnet antyder at Xperia Z3 Tablet Compact også vil dukke opp i en større variant en eller annen gang. Sony har foreløpig ikke nevnt noen andre utgaver nettbrett i denne generasjonen. Det kan se ut som om Sony er på vei inn i en årlig oppdateringssyklus for alt annet enn selve toppmodellen. Vi aner trenden allerede med Xperia Z1 Compact som varte til den nå ble avløst av Xperia Z3 Compact.

Hvis det er slik Sony planlegger, kan det hende vi må slå oss til ro med Xperia Tablet Z2 som den store utgaven i Sonys nettbrettserie, frem til den kanskje blir avløst neste gang Sony viser frem en ny toppmobil.

Sonys første Android Wear-klokke

Tidligere i år så det dårlig ut for en Sony-klokke basert på Android Wear. Sony er den av de store elektronikkprodusentene som har hatt tydeligst fokusdenne typen dingser de siste årene, og det ble meldt om at selskapet ville fortsette å holde seg til sin egen løsning.

Når nå Sony likevel slipper en Android Wear-klokke, begrunnes det med at det felles rammeverket plattformen tilbyr, gjør det langt enklere for utviklere å nå ut til mange håndledd samtidig.

Sonys nye treningsarmbånd kommer med e-papirskjerm, slik at du kan se hvor mange skritt du har gått, eller hva klokka er.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Klokken har svært mye til felles med dagens SmartWatch 2. Skjermen har fått litt høyere oppløsning, men panelet er fortsatt av samme type som vi kjenner. Det betyr at skjermen reflekterer lys bak selve LCD-panelet. Dermed slipper den å rope om kapp med solen. I stedet er det solen selv som står for belysningen under vanskelige forhold. Klokken har naturligvis innebygget belysning også, som kan brukes når omgivelsene ikke er fullt så strålende.

Smartband 2

Sammen med Xperia Z3 slapp Sony noe de kalte et SmartBand. Treningsarmbånd er i vinden, og SmartBand var atter et slikt, med en rekke sensorer, batteri og trådløs Bluetooth-tilkobling til mobilen. Oppfølgeren har kommet, og denne gangen ser saken litt annerledes ut.

SmartBand 2 har en liten e-papirskjerm som oppdaterer seg under bruk. Skjermen kan vise deg antall skritt du har tatt, eller hva klokken er, for å nevne noe.

Vi har prøvd Sonys nye mobiltoppmodeller:
Sniktitt: Slik er Sony Xperia Z3 og Z3 Compact »

Les alle sakene fra IFA 2014 på vår samleside »

annonse