Tek.no

Nyhet

Disse mobilene kommer i november

Det er mange høstnyheter å glede seg til denne måneden.

1 Nov 2011 16:33

Dette ser ut til å bli litt av en måned for mobilinteresserte. Selv om ikke alle mobilprodusenter kommer med mobiler til det norske markedet, har de få som gjør det virkelig slått på stortromma.

Nokia leder an med en drøss av billigmobiler av alle typer, mens Huawei har fokusert mer på billige smartmobiler.

Samsung har tatt helt av, og lanserer hele fire Galaxy-mobiler. Her finner vi alt fra den minste Galaxy Y, til den massive Galaxy Note som såvidt kan kalles en mobiltelefon.

Motorola og HTC kan ikke skryte av å lansere like mange telefoner, men slipper til gjengjeld hver sin topptelefon.

Nokia

Nokia 100

Først ut fra Nokia denne måneden er Nokia 100. Den kommer i fem ulike farger, og er myntet på de som vil ha en telefon som kan ringe, og ikke så mye annet enn det. Den har en 1,8-tommers TFT-skjerm, med en oppløsning på 128 x 160 piksler.

Batteriet skal holde telefonen gående i opptil 7,2 timer med taletid, eller opptil 35 dager i standby-modus.

Nokia 101

Med Nokia 101 har det finske mobilselskapet tatt et steg videre fra Nokia 100, og implementerer en applikasjon for musikkavspilling. Den har i tillegg rom for et MicroSD-kort på opptil 16 GB, slik at du kan høre på musikken din mens du er ute på tur.

Resten av spesifikasjonene er veldig like Nokia 100. Samme skjerm, samme oppløsning, men litt lavere battertid. Her må du klare deg med 6,7 timer taletid, eller 25 dager standby-tid. Du kan imidlertid trøste deg med at mobilens interne lagringsplass lar deg lagre 250 meldinger, og 500 kontakter.

Asha 300

Nokia viste frem Asha-serien på Nokia World-konferansen forrige uke, og heldigvis har Asha 300 litt mer spennende ting å skryte av enn SMS-lagring.

Asha 300 har en berøringsfølsom skjerm på 2,4 tommer, med en oppløsning på 320 x 240 piksler, i tillegg til et vanlig numerisk tastatur. Mobilen har 140 MB lagringsplass, men dette kan enkelt utvides med et MicroSD-kort på opptil 32 GB.

Den kjører den nyeste versjonen av Series 40-plattformen, som nylig kunne skryte av å endelig få sin egen versjon av Angry Birds-spillet. Operativsystemet kjører stort sett Java-applikasjoner, og applikasjonsbutikken Nokia Store er desverre fortsatt milevis unna konkurrenter som Apple App Store og Android Market.

På baksiden finner vi et 5-megapikselskamera, som også kan ta opp video.

Nokia 500

Nokia har ikke gitt opp Symbian-plattformen sin enda, og Nokia 500 er en av de sterkeste Symbian-telefonene så langt. Den har en prosessor på 1 GHz, og en 3,2-tommers skjerm med en oppløsning på 640 x 320 piksler.

Du kan ta bilder med et 5-megapikselkamera, høre på radio via FM-mottakeren eller Internettradio-applikasjonen, og du får naturligvis en vanlig musikkavspiller også. Du kan surfe på mobilen enten via trådløst nett eller 3G/EDGE. Nokia 500 har dessuten både GPS og Bluetooth.

Den har 2 GB intern lagring, med støtte for MicroSD-kort på opptil 32 GB.

Nokia 700

Ved første øyekast ser spesifikasjonene til Nokia 700 og Nokia 500 nesten identiske ut. Den har samme størrelse og oppløsningen på skjermen, samme prosessor på 1 GHz, og samme lagringsplass og støtte for microSD-kort. Nokia 700 har imidlertid et ess i ermet - NFC-støtte. Denne teknologien lar deg enkelt dele innhold med andre mobiler og enheter. En liten berøring, og overføringen vil begynne. Nokia 700 kommer med en spesiell versjon av Angry Birds-spillet, som vil benytte seg av teknologien.

Den andre forskjellen er at de to mobilene kjører du ulike versjoner av Symbian. Mens 500-modellen til Nokia kjører den eldre utgaven av Symbian, Anna, vil 700 få den splitter nye Symbian Belle. Den nyeste oppdateringen gir brukeren mer kontroll over widgets og hjemmeskjermer, i tillegg til å ha integrert støtte for NFC i operativsystemet.

Prisen vil til gjengjeld også bli litt høyere for Nokia 700 enn Nokia 500.

Huawei

Ideos X1

Den kinesiske selskapet Huawei kommer med to mobiler denne måneden: Ideos X1 og Sonic. Begge er ment som svært billige Android-alternativer, noe man raskt legger merke til når man ser på spesifikasjonene. Ideos X1 kommer med Android 2.2, også kjent som Froyo, og har en prosessor med en klokkefrekvens på 528 MHz. Skjermen er på 2,8 tommer, med en oppløsning på 240 x 320 piksler. Den har støtte for MicroSD-kort på opptil 32 GB lagringsplass, og har et 3,2-megapikslerskamera på baksiden.

Her er det altså ikke snakk om den kraftigste telefonen, men den vil til gjengjeld bli svært billig. Akkurat hvor billig er ikke sikkert enda, men du vil i hvert fall kunne finne den hos enten Elkjøp eller Expert.

Sonic

Huawei Sonic er enda en billig Android-mobil, men denne har heldigvis fått Gingerbread-oppdateringen installert, altså Android 2.3. Skjermen er på 3,5 tommer, og har en oppløsning på 320 x 480 piksler. På innsiden finner vi en énkjernet prosessor med en klokkefrekvens på 600 MHz, samt 256 MB arbeidsminne.

Akkurat som Ideos X1 har den støtte for MicroSD-kort på opptil 32 GB, og har et kamera på 3,2 megapiksler. Interessant nok har Huawei også slengt inn en NFC-brikke i mobilen, noe vi hittil kun har sett i noen få av de dyreste toppmodellene på markedet.

Også denne mobilen vil kun være å finne hos Elkjøp og Expert, og ingen pris er oppgitt.

Samsung

Galaxy Y

Vil du ha Android-telefon på et budsjett er sannsynligvis Galaxy Y et av høstens sterke kort. Dette er ingen råtass, den har relativt svak prosessor og en skjerm som ikke imponerer. Innpakningen er derimot svært iøynefallende.

Med en prislapp på rundt 1500 kroner er den ikke blant de aller billigste Android-mobilene. Det er likevel svært få av de billigste Androidene som har særlig raff design, så Galaxy Y kommer til å skille seg ut i mobilhylla.

Galaxy W

Samsung kommer med enda en Android-telefon for de prisbevisste i oktober. Galaxy W er først og fremst for de som ønsker seg god ytelse uten å betale for mye det.

På innsiden av Galaxy W skjuler det seg en rask prosessor på 1,4 GHz med en kraftig grafikkprosessor. Det betyr at du for rundt 2400 kroner kan kjøre de heftigste Android-spillene.

Dermed er det få andre telefoner i hyllen som gir like mye guffe for like lite penger.

Galaxy Xcover

Denne hardhausen har vi ventet på siden vi først så den på IFA-messen i Berlin. Hovedpoenget med denne er selvfølgelig at den tåler mer enn de fleste telefoner, spesielt når det kommer til andre smartmobiler. Galaxy Xcover har nemlig såkalt IP67-sertifisering, noe som vil sa t den er både vann- og støvtett. I tillegg tåler skal Xcover være støtsikker.

På grunn av den tøffe utsiden, har mobilen litt dårligere spesifikasjoner enn de dedikerte smartmobilene. Her er prosessoren på bare 800 MHz, og arbeidsminnet er halvert til 512 MB. Også kameraet har måttet se seg nedgradert til 3,2 megapiksler, og skjermen er krympet til 3,65 tommer. Den har en oppløsning på 480 x 320 piksler, men har i hvert fall støtte for MicroSD-kort på opptil 32 GB.

Galaxy Note

Denne har vi virkelig ventet på. Vi vet ikke helt om vi kan kalle Galaxy Note en mobil, med tanke på at den har en massiv skjerm på hele 5,3 tommers Super AMOLED Plus-skjerm, med en oppløsning på hele 1280 x 800 piksler. Ja, du leste riktig.

Mobilkjempen kjører Android 2.3, og holdes gående av en tokjernet prosessor på 1,4 GHz. Den har én GB arbeidsminne, og kommer med enten 16- eller 32 GB lagringsplass. Dette kan utvides med et MicroSD-kort på opptil 32 GB.

På baksiden har Galaxy Note et 8-megapikselskamera, med støtte for videoopptak i 1080p, mens på framsiden har de satt på et 2-megapikselskamera for videotelefoni.

Telefonen kommer også med en pekepenn, som du kan dra ut og trykke på skjermen med, i tillegg til fingrene dine.

Motorola

Droid RAZR

Det er ikke ofte vi ser Motorola-telefoner her i Norge, men da vi snakket med dem under pressevisningen av Droid RAZR, ble vi lovet at den ville komme i norske butikker denne måneden. Denne lekre saken er dekket av intet mindre en kevlar på baksiden, mens en 4,3-tommers Super-AMOLED-skjerm pryder forsiden, med en oppløsning på 540 x 960 piksler.

På innsiden finner vi en tokjernet prosessor med 1,2 GHz, og 1 GB arbeidsminne. Den har 16 GB lagringsplass, og plass til et MicroSD-kort på opptil 32 GB. På baksiden har Droid RAZR et 8-megapikselskamera, som også kan ta opp videoer i full HD-oppløsning.

HTC

Sensation XL

Vi klarte ikke å få noen bekreftelse fra HTC når det kommer til denne telefonen, men de fleste nettbutikkene her i Norge ser ut til å være enige om at det er snakk om en novemberlansering.

Sensation XL er den nyeste versjonen av flaggskipet Sensation, som først gjorde sitt inntog på markedet i vår. Den har senere blitt etterfulgt av Sensation XE, som kunne skryte av blant annet bedre lyd og raskere prosessor. Sensation XL bygger videre på dette, og tilbyr en enda raskere prosessor (1,5 GHz), og en enda større skjerm.

Skjermen er på hele 4,7 tommer, og har en oppløsning på 480 x 800 piksler. HTC har imidlertid fortsatt ikke satt inn raskere arbeidsminne slik Samsung har gjort, og har fortsatt "bare" 768 MB ram.

Som Sensation XE har XL også fått forbedret lydkrets og øreplugger fra Beats.

HTC Explorer

I tillegg til den oppgraderte Sensation-mobilen, kommer HTC også med en litt rimeligere Android-mobil. HTC Explorer har en 3,2-tommers skjerm med en oppløsning på 320 x 480 piksler, og et kamera på 3,2 megapiksler. På innsiden snurrer en Qualcom-prosessor på 600 MHz, og et batteri på 1230 mAh. Internlagringen er på bare 90 MB, men heldigvis har mobilen støtte for minnekort på opptil 32 GB.

For å veie opp for de småtrøtte spesifikasjonene kan HTC Explorer pynte utsiden med en rekke ulike deksler.

Prisen vil ligge på under 2000 kroner.

Gikk du glipp av hvilke mobiler som kom ut forrige måned? Sjekk ut Oktober-lista vår.

Les også
Vi prøvekjører Motorolas stolthet
Les også
Denne Androiden skal tåle bank
Les også
Lekker billigtelefon med Android
annonse