Til hovedinnhold

Lanserer ekstra tynne SSD-er

Byr på enkle oppgraderingspakker.

Kingston har i dag sluppet deres SSDNow V200-serie på det norske markedet. Dette er en oppgradering fra forgjengeren V100, og er den første SSD-en i V-serien med støtte for den toppmoderne overføringsstandarden SATA 6 Gbit/s.

Serien kommer i tre kapasiteter, 64 GB, 128 GB eller 256 GB. De to førstnevnte modellene er bare 7 mm tykke, noe særs få SSD-er på markedet i dag er. Det er normalt med en høyde på 9,1 – 9,5 mm, men enkelte bærbare maskiner har ikke plass til mer enn 7 mm i høyden.

Du kan kjøpe SSD-en helt alene, eller som en del av tre forskjellige oppgraderingssett, for enten bærbare- eller stasjonære maskiner. Da får du med alt du trenger av konverteringsrammer, programvare, kabler og skruer for å bytte fra en harddisk til en SSD. En egen instruksjonsvideo følger også med, på DVD.

Forrige-generasjons ytelse

De nye SSD-ene er basert på en kontroller fra JMicron, trolig JMF66x basert på produsentens eget veikart.

Selv om SSD-en støtter SATA 6 Gbit/s, som vi har sett under testing at kan gi en ytelse godt over 560 MB/s og 87 000 IOPS, skilter ikke Kingston med stort mer enn tall fra SATA 3 Gbit/s-generasjonen.

Den raskeste av de tre modellene, med en kapasitet på 256 GB, kan skilte med en sekvensiell skriveytelse på 230 MB/s, mens lesingen ligger på 300 MB/s. Antallet IOPS skal strekke seg til 32 000 ved lesing, eller 4 000 ved skriving. Komplett spesifikasjonsliste finner du på Kingstons hjemmesider.

Lover hyggelig pris

Kingston selv omtaler dette som er prisgunstig alternativ. 64 GB-modellen har en anbefalt utsalgspris på rett under en 1000-lapp. 128 GB-modellen ligger på 1600 kroner, mens toppmodellen ligger på 3400 kroner. Sleng på en drøy hundrelapp for hver enhet, og du får oppgraderingspakken.

Ytelsen tatt i betraktning er dette en god del mer enn de kvasseste SATA 6 Gbit/s-SSD-ene på markedet i dag, som Agility 3, M4, Vertex 3 eller Kingstons egne – og en av de kvasseste på markedet – HyperX.

(Kilde: Pressemelding, Kingston)

annonse