Bærbar lyskaster og blitz i ett

Litepanels Micropro Hybrid kan monteres både på kamera og stativ.

Når det naturlige lyset på location ikke strekker til, kan dette være løsningen. Litepanels Micropro Hybrid er en bærbar lyskilde for speilreflekser, som retter seg mot de som bruker kamera både til fotografering og filming, ifølge produsenten. Micropro kan nemlig fungere både som lyskaster og blits. Kun drevet av 6 AA-batterier, som skal kunne drive den i opptil 1,5 timer med bruk. Eller imponerende 6 timer med Energizer e2 Lithium-batterier.

Som lyskaster kan lysstyrken dimmes mellom 0 og 100 prosent. Siden det er en LED-pære som sitter i Micropro’en, vil den generere lite varme i forhold til mer vanlige halogenlamper, som burde håndteres med vernehansker rett etter bruk.

Blitsfunksjonen skal kunne generere 400 prosent mer lysstyrke enn lyskasteren. Men ved blitsbruk må den kobles til kameraet via medfølgende kabel, for å synkronisere de to enhetene ved fotografering.

Litepanels Micropro Hybrid kan festes til kamera ved hjelp av et kulehode med 1/4-20” tråd i en blitssko, eller monteres på et frittstående stativ. Den har også en justerbar mekanisme som både kan tilte og låse Micropro’en i posisjon.

Dimensjonene er 14 x 9.5 x 3.8 cm og vekten 300 gram, så kamerastativ kan nok være å anbefale ved bruk. Lampen er en 5600° K(dagslys) LED, som skal kunne generere 50W i lyskastermodus. Lyset kan også kontrolleres ved hjelp av de tre medfølgende filtrene.

  • 3200° K-filter(tungsten)
  • Varmefilter(1/4)
  • Diffusjonsfilter

Litepanels Micropro Hybrid er foreløpig kun tilgjengelig fra utlandet, til en pris av $474.95, tilsvarende i overkant av 3000 norske kroner. Men forgjengeren, Litepanels Micropro(ikke hybrid), kan fås hos Scandinavianphoto for omtrent samme pris.

Lampe, kulehodefeste, tre filtre og bæreveske følger med i kit'et.

Les også: Guide: 7 måter å bruke lys på

Les også
Satte verdensrekord med dette bildet
annonse