Til hovedinnhold

Acer går etter iPad Mini

Lanserer 7,9-tommers nettbrett i juni.

PhoneArena/montasje

Det er en kjent sak at tidligere Apple-sjef Steve Jobs ikke ville slippe Apple iPad Mini på markedet, men når det likevel kom i fjor fikk den relativt gode skussmål både fra verdenspressen og kundene.

Til nå har Apple vært alene om et nettbrett med denne skjermstørrelsen. Riktignok har nettbrett som Google Nexus 7 by Asus og Samsung Galaxy Tab 7,7 ytt motstand fra Android-leieren. Ifølge PhoneArena vil imidlertid Acer lansere et nettbrett i starten av juni som går rett i strupen på Apple og deres minste nettbrett.

Acer A1-810

Det første bildet av Acer A1-810.Foto: via PhoneArena

Nettbrettet får angivelig navnet Acer A1-810. Skjermstørrelsen er på 7,9 tommer med en oppløsning på 1024 x 768. På innsiden finner vi en firekjerners 1,2 GHz MediaTek MT8125 ARM Cortex-A9-prosessor, samt 1 GB RAM og lagringsplass på 16 GB.

Videre kan Acer-nettbrettet skilte med kameraer på både bak- og forside, som tar bilder med henholdsvis 5- og 0,3 megapiksler. På batteriet finner du påskriften 3250 mAh, og når du skrur på nettbrettet første gang vil du se at det kjører operativsystemet Android 4.2.

Den offisielle lanseringen vil finne sted 3. juni, ifølge PhoneArena. Hvilke land den kommer til, og ikke minst pris, vil først bli kjent da. En fransk nettbutikk tar derimot imot forhåndsbestillinger allerede nå, og krever 199 euro – ca. 1500 kroner – for nettbrettet. Selv med litt andre priser i Norge vil den trolig koste mindre enn iPad Mini 16 GB. For øvrig går ryktene om at Apple snart vil lansere en oppgradert versjon av iPad Mini med blant annet Retina-skjerm.

Les ogspå: Slik er Apples store, lille nyhet

(Kilder: PhoneArena)

annonse