Til hovedinnhold

Endelig Spotify for Windows Phone 8

Kan lastes ned nå.

Slik ser åpningsskjermen ut.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Ett hakk til høyre for åpningsskjermen finner vi et skjermbilde som presenterer nyhetene på Spotify.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Slik ser innstillingsmenyen ut. Vi mangler valg for "Extreme"-kvalitet, men ellers ser det meste helt greit ut.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Å slippe en helt fersk mobilplattform er mer krevende nå enn det var før. I et digert puslespill som består av fysisk tilbehør, støtte for nye teknologier og ikke minst apper, er det en stor brikke som endelig faller på plass for Microsofts Windows Phone 8. Den viktige streaming-tjenesten Spotify har nemlig akkurat ankommet app-butikken.

Da vi forsøkte å søke etter appen i Microsofts applikasjonsbutikk fant vi den ikke. Det kan tydeligvis ta noe tid fra en app er ute til den dukker opp i søkeresultatene. Hvis ikke du heller finner den, kan du laste den ned ved å åpne lenken som går direkte til Spotify i Microsofts applikasjonsbutikk.

Finner du ikke Spotify når du søker? Last denne artikkelen på telefonen din og klikk på lenken under.

Her finner du Spotify for Windows Phone 8

Henter design fra Windows Phone

Appen åpnes forholdsvis raskt på en Lumia 920 fra Nokia. Designen er laget for å passe pent inn i Microsofts Modern UI (tidligere Metro). Du starter på en åpningsskjerm som gir deg rask tilgang på spillelistene dine, en oversikt over folk du kjenner som er på Spotify, og innstillingene. Sveiper du deg ett hakk til høyre får du opp en skjerm som viser hva som er nytt på Spotify, og enda et skjermbilde mot høyre finner du en skjerm som viser deg hva som spiller.

Det er kjapt og enkelt å laste ned spillelister til telefonen, men i motsetning til på Android og iOS kan du tilsynelatende ikke velge den aller høyeste kvaliteten. Her kan du velge mellom normal og høy kvalitet. "Extreme"-valget som gir den aller beste kvaliteten på de andre plattformene, ser vi ikke her.

Ingen nevneverdige mangler

Ellers virker appen relativt komplett. Hvis du klikker på artistnavnet som spilles kommer du rett til en samleside for artisten, der du igjen kan sveipe mellom et antall skjermer. Både oversikt over album, mest populære spor og artistbiografi er tilgjengelig. De aller nyeste funksjonene fra PC-applikasjonen, der du for eksempel kan følge en spesifikk artist, er ikke her – men det er de foreløpig heller ikke på iOS eller Android.

Ut fra vårt kjappe førsteinntrykk er appen ellers svært ryddig og oversiktlig. Bortsett fra den absolutt høyeste lydkvaliteten ser den ikke ut til å ha vesentlige mangler.

Det er dessuten verdt å nevne at Spotify legger til en snarvei i den vanlige musikkapplikasjonen i Windows Phone 8, akkurat som Wimp, Xbox Music og Nokia Musikk.

Les også: Spennende apper til Windows Phone

Les også
Helt ny Wimp-app for Android-mobiler
Les også
App-favoritter fra forumet
Les også
Spennende apper til Windows Phone
Les også
Nokia Lumia 920: Kan denne telefonen redde Nokia?
Les også
HTC Windows Phone 8X: Her er HTCs Windows-flaggskip
Les også
Ett døgn med Windows Phone 8
annonse