Nyhet

Logitechs nye funksjon er en drøm for deg som bruker flere PC-er samtidig

«Flow» lar deg sømløst bruke samme mus og tastatur.

Vi meldte om Logitechs nye musemodeller MX Master 2S og Anywhere 2S nylig, og med det lanserte selskapet også funksjonen «Flow».

Flow skal la deg dele mus og tastatur mellom flere maskiner sømløst, og funksjonen lar også maskinene dele utklippstavle, slik at du for eksempel kan klippe tekst fra den ene maskinen og lime inn på den andre.

Det skal sies at Logitech ikke er alene om å tilby slik funksjonalitet. Microsoft har et «Garage»-prosjekt kalt Mouse without borders, men dette fungerer kun på Windows-maskiner, og selskapet Synergy selger programvare som også har rimelig lik funksjonalitet.

Problemfritt oppsett

Vi fikk levert en Anywhere 2S-mus fra Logitech denne uken, og dermed anledning til å teste ut Flow-funksjonaliteten selv. Oppsettet er enkelt: Du laster ned Logitech Options-programvaren på maskinene du vil bruke Flow med, kobler til en maskin med bluetooth og en annen maskin med den medfølgende USB-donglen, og så fungerer det.

Slik ser Flow-programvaren til Logitech ut.

Standardinnstillingen er at du bare beveger musa mot skjermrammen, og så hopper den over til skjermen ved siden av, omtrent som om du skulle hatt et vanlig toskjermsoppsett. Du kan imidlertid også velge at du må holde Ctrl-tasten nede for å bytte til den andre maskinen, eventuelt kan midttasten på musa gjøre samme nytten.

Skjermhoppingen fungerer stort sett upåklagelig. Iblant opplever vi en liten forsinkelse, men det kan like godt skyldes nettet på kontoret. Du må nemlig benytte samme trådløse (eller kablede) tilkobling på begge maskinene for å bruke Flow.

Klipp og lim tekst og filer

Har du et Flow-kompatibelt tastatur (foreløpig K780, K375s, MK850 og K380) vil tastaturet også kunne flyte mellom maskinene på samme måte. Inputen fra tastaturet vil registreres på samme maskin som musepekeren er på. Dette har vi imidlertid ikke fått anledning til å teste, men har sett det demonstrert fra Logitech selv.

Flow lar deg også sende filer mellom enhetene, rett og slett ved å kopiere på den ene maskinen og lime inn på den andre. Til små filer ser det ut til å fungere veldig bra, mens vi nok ville vurdert andre metoder om det er svært store filer det er snakk om.

Flow krever Windows 7, 8 eller 10 eller macOS 10.10 eller nyere.

Les også
Logitech MX Master 3 og MX Keys: Logitech har laget sin beste kontormus til nå
Les også
Logitechs nye tastatur har en dreieknott på siden
annonse