Til hovedinnhold

Apple ble beskyldt for å slette iTunes-filmer – viste seg å være brukerfeil

Fortvilet bruker mente han fikk slettet filmer han hadde kjøpt.

I forrige uke blusset det opp en storm på Twitter, etter at en iTunes-bruker hevdet at Apple hadde slettet tilgangen til filmer han hadde kjøpt – og at selskapet nektet å refundere pengene for filmene.

Nå tar imidlertid Apple bladet fra munnen i en uttalelse de har gitt til nettsiden Cnet. Der gjør de det klart at filmene ikke bare har forsvunnet, men at brukeren selv har flyttet til et annet land. Dermed mistet han tilgang til filmene på kontoen, da han ikke hadde de samme rettighetene i det nye landet.

Hevdet filmene ble slettet

Det hele startet da Anders G da Silva la ut en melding på Twitter der han fortvilet mente Apple hadde fjernet tre filmer han hadde kjøpt. Han sendte inn en klage til selskapet, men fikk kun til svar at filmene ikke var tilgjengelige mer, og som kompensasjon fikk han tilgang til å leie to filmer.


Flyttet til et annet land

Det viser seg at grunnen til at da Silva ikke lenger finner filmene sine, er at han har flyttet fra Australia til Canada, hvor rettighetene til filmene er forskjellig. For eksempel at de har ulike aldersgrense eller sensur.

Her er svaret Apple sitt svar til CNET.

«Alle filmer som du har lastet ned kan sees akkurat når du måtte ønske, og vil ikke bli slettet med mindre du gjør det selv. Om du endrer på innstillinger for land, kan noen filmer bli gjort utilgjengelige dersom filmen ikke er tilgjengelig i landet har valgt. Sett derfor innstillingene tilbake til foregående land for å laste ned filmen på nytt.»

Finnes hos iTunes i begge land

Anders da Silva bekrefter til Cnet at han har endret på innstillingene etter at han flyttet til Canada. Filmene det dreier seg om er Cars, Cars 2 og The Grand Budapest Hotel.

Alle tre filmene er tilgjengelige i både den australske og kanadiske versjonen av iTunes. Men det er tilsynelatende noe i rettighetene som skiller de to.

– Jeg har andre filmer jeg kjøpte i Australia som fungerer helt utmerket etter jeg flyttet til Canada. Så det virker som jeg har falt ned i en lisens-sprekk, avslutter da Silva til Cnet.

Til å se film fra iTunes kan du blant annet bruke en Apple TV:
Sjekk vår test av den nyeste 4K-utgaven »

(Kilde: Cnet)

annonse