Til hovedinnhold

Elon Musk forteller om hvordan mennesker skal bo på Mars

Glasskupler og roboter som graver gruver.

SpaceX

Grunnleggeren av blant annet Tesla og SpaceX, Elon Musk, har som kjent ingen aversjon mot grandiose ambisjoner, som ikke minst inkluderer å kolonisere vår røde naboplanet. Nå har Musk redegjort litt mer for hvilke visjoner han har for det dristige prosjektet

Det var under en «Ask Me Anything»-seanse (AMA) på Reddit nylig, hvor folk fritt kan sende inn spørsmål, at Musk la frem noen flere detaljer om sine Mars-planer.

Glasskupler og robotgravere

Et av spørsmålene som kom under AMA-arrangementet var ikke uventet hvordan mennesker på Mars skal bo, og slik Musk ser det er digre glasskupler i beste science fiction-stil det mest nærliggende alternativet.

SpaceX skal først sende opp forsyninger til Mars, som starter i 2018. Dette er et illustrasjonsbilde av SpaceX' Dragon-kapsel på planeten.
Twitter/SpaceX

– I begynnelsen; bruke glassruter med rammer av karbonfiber til å bygge geodetiske kupler på overflaten, pluss massevis av roboter til å grave tunneler og gruver. Med sistnevnte kan du lage store mengder rom med trykk til industrielt bruk og bruke glasskuplene til grønne boområder, svarte Musk.

Vil starte kolonisering innen 10 år

Elon Musk har ennå ikke gått i detalj om hvordan den første kolonien skal bli selvforsynt og bærekraftig i et langsiktig perspektiv. I det nylige foredraget han holdt om SpaceX' Mars-planer ble det fokusert mest på hvordan Mars-reisene kan gjøres mer økonomisk gangbare, som riktignok er et viktig steg på veien mot kolonisering.

Under foredraget uttalte Musk også at det vil ta rundt 40-100 år før en koloni på Mars vil bli genuint selvforsynt, men han har planer om å starte ganske snart, faktisk så tidlig som i 2025 om alt går etter planen.

Musk er ikke den eneste som har lyst til å komme seg til Mars: Boeing har nå indikert at de ønsker å vært først på den røde planeten »

(Via TheNextWeb)

annonse