Til hovedinnhold

Helt nytt spill legges ned bare åtte dager etter katastrofal lansering

Utviklerne beklager overfor sitt publikum etter lanseringen.

Xaviant Games

Etter den grusomme lanseringen 10. juli har Xaviant Games, skaperne av The Culling 2, fortalt at spillet legges ned og ikke lenger vil være mulig å kjøpe.

Samtidig vil også alle som har kjøpt spillet få pengene tilbake.

Battle Royale-spill

The Culling 2 skulle være en direkte etterfølger til The Culling, et spill inspirert av The Hunger Games. Spillet leverte imidlertid så absolutt ikke og har blant annet blitt sterkt kritisert for å tatt ideer fra andre populære Battle Royale-spill som PUBG (PlayerUnknown's Battlegrounds) og H1Z1, samt å ha gått vekk fra det som gjorde The Culling unikt.

The Culling 2 legges dermed ned kun åtte dager etter den katastrofale lanseringen. Allerede et par dager etter lansering var spillet så å si folketomt. Med skremmende dårlige kritikker på Steam (86% er negative) var det vanskelig å se for seg at flere ville kjøpe spillet.

Xaviant Games har kontaktet Valve, Sony og Microsoft og fått dem til å fjerne spillet fra de digitale butikksidene.

Beklager

I en unnskyldende video kan man se en preget John Van Veld, COO I Xaviant Games, fortelle om den dårlige lanseringen og planene fremover for spillserien.

Han forteller blant annet at de velger å ta for seg The Culling og gå tilbake til spillets tilstand ved lansering i 2016 og bygge videre på det.

Videre sier Van Veld at The Culling nå vil være gratis å spille for alle, og kan lastes ned via Steam.

annonse