Til hovedinnhold

SteelSeries' nye hodetelefoner for spillere byr på skikkelig Hi-Fi-lyd

Den nye Arctis Pro-serien skal være den første i sitt slag.

Spillere har mye å velge mellom på øverste hylle når det gjelder bilde- og grafikkrelatert maskinvare, men på lydfronten henger det litt etter. Det mener i alle fall den danske utstyrsprodusenten SteelSeries, som nå har avduket en serie hodesett for spillere som lover å levere saftig lydkvalitet.

Den nye serien består av de tre modellene Arctis Pro, Arctis Pro + GameDAC og Arctis Pro Wireless, hvorav sistnevnte altså er en trådløs modell.

Det alle tre har til felles er at de byr på 40 millimeters premium-drivere med neodynium-magneter og opererer med et frekvensområde helt ut til 40 000 Hz. Den meste interessante modellen er nok imidlertid flaggskipet Arctis Pro + GameDAC.

Kommer med egen DAC

SteelSeries Arctic Pro + GameDAC.
SteelSeries

Dette hodesettet har, som navnet antyder, en egen DAC (digital-analog converter) og forsterker designet spesifikt for spilling. Denne kommer som en egen enhet man plugger hodesettet inn i, og har en OLED-skjerm og kontroll- og volumknapp. Det er ifølge SteelSeries det første hodesettet for spillere som er såkalt «Hi-Res Audio»-sertifisert, som betyr at det skilter med høyoppløselig lyd med 24 bit / 96 kHz-kvalitet.

Hodesettet opererer med et dynamisk område på 121 dB, og har en THD+N (total harmonisk forvrengning + støy) på 0,0032 prosent. SteelSeries bedyrer at dette gir hodesettet like god og ren lydopplevelse som lydutstyr i entusiastklassen.

Når det gjelder Wireless-modellen støtter denne både Bluetooth og tapsfri, trådløs overføring over 2,4 GHz-båndet. Det innebygde batteriet skal holde i 20 timer.

Alle de nye hodesettene har ellers uttrekkbar mikrofon med støykansellering og er bygget i en lettvektig aluminiumslegering. De er tilgjengelige nå i norske butikker til priser på 3500, 2700 og 1900 kroner for henholdsvis Arctic Pro Wireless, Arctic Pro + GameDAC og Arctic Pro.

Sennheisers legendariske hodetelefoner har fått en oppfølger »

annonse