Til hovedinnhold

Bitcoin klatrer videre oppover – setter nok en rekord

Nå er én Bitcoin verdt nesten 70 000 kroner.

Colourbox/28023027

Den største aktøren blant de virtuelle valuatene, Bitcoin, har den siste tiden opplevd en helt eventyrlig vekst, og til tross for hva mange trolig har antatt fortsetter kursen bare oppover i et rasende tempo. Nok en rekord er satt, melder nå CoinDesk.

På mandag ble nemlig milepælen på 8000 dollar nådd, og i skrivende stund ligger verdien på rett rundt 8200 dollar hos CoinMarketCap. I norske kroner ligger Bitcoin-verdien akkurat nå på cirka 67 700 kroner, så 70 000 kroner er altså innen rekkevidde.

Firedobling på seks måneder

Det betyr at verdien har steget med cirka 10 000 kroner bare de siste tre ukene. I begynnelsen av november nådde Bitcoin 7000 dollar, eller cirka 58 000 kroner. Så sent som i mai i år lå verdien på kun 2000 dollar, som altså betyr at verdien på Bitcoin har firedoblet seg på bare et halvt års tid.

Den samlede markedsverdien til Bitcoin-valutaen ligger nå på 136 milliarder dollar, opp fra 118 milliarder dollar i begynnelsen av inneværende måned. Den totale verdien til de 100 største virtuelle valutaene ligger nå på 243 milliarder dollar, opp fra 192 milliarder i begynnelsen av november.

Analytikere har i forbindelse med de forrige milepælene spådd at verdiveksten ville fortsette, noe de altså har fått rett i hittil. Hvor lenge veksten fortsetter er vanskelig å si, da Bitcoin som kjent har hatt en uforutsigbar verdiutvikling historisk sett, men toppen ser altså ikke ut til å være nådd ennå.

Google-brukere ser nå ut til å være mer interessert i Bitcoin enn gull »

(Via TechCrunch)

annonse